Redactia.ro
Home » Știri » Fostul președinte pakistanez Pervez Musharraf fost condamnat la moarte

Fostul președinte pakistanez Pervez Musharraf fost condamnat la moarte

Fostul președinte pakistanez Pervez Musharraf fost condamnat la moarte

Pervez Musharraf fost condamnat la moarte. Fostul președinte pakistanez Pervez Musharaff a fost condamnat la moarte în absența de către un tribunal din Islamabad, fiind acuzat de înaltă trădare și încălcarea Constituției.

Fostul președinte pakistanez Pervez Musharraf a fost condamnat la moarte

Potrivit Mediafax, fostul președinte pakistanez Musharraf a fost judecat de o instanță antiterorist formată din trei magistrați. El a fost acuzat că a impus starea de urgență în 2007, iar o majoritate de două treimi a prleevat în hotărârea Curții.

Pervez Musharraf nu a fost prezent la pronunțarea verdictului, deoarece el în prezent locuiește în Dubai și urmează un tratament medical. El este primul militar adus în fața justiției din Pakistan din acest motiv.

Acuzațiile vizează decizia generalului Musharraf de a suspenda Constituția, în 2007, atunci când a introdus starea de urgență, în încercarea de a-și extinde puterea, fapt ce a declanșat o serie de proteste.

La începutul lunii, el a dat publicității o declarație video, în care pleda nevinovat, susținând că acuzațiile ce i se aduc sunt nefondate.

Citeste si:Microbuz cu nouă români, răsturnat în Germania. Unul dintre pasageri este în stare critică

Loading...