Redactia.ro
Home » Stil de viață » FOTO Cât de greu este să fii pompier? Povestea lui Ionuț, care la 23 de ani salvează sute de vieți

FOTO Cât de greu este să fii pompier? Povestea lui Ionuț, care la 23 de ani salvează sute de vieți

Pompier

A fi pompier nu este deloc o misiune ușoară! Zilnic te poți confrunta cu situații neprevăzute și care sunt o adevărată provocare. Pentru Ionuț, un tânăr în vârstă de 23 de ani pe care-l puteți vedea în imaginea de mai jos, salvarea vieții oamenilor și nu numai, s-a transformat în pasiune. Asta deși a avut parte de momente care pe alți pompieri i-au determinat să renunțe la meserie. Ionuț a dezvăluit secretul motivației sale!

FOTO Cât de greu este să fii pompier? Povestea lui Ionuț, care la 23 de ani salvează sute de vieți

Ionuț, un tânăr pompier în vârstă de 23 de ani, este aproape zilnic erou pentru viețile a multor oameni. În pofida multor misiuni care nu sunt deloc ușoare, Ionuț spune că face totul din dragoste. Deși nu și-a imaginat vreodată că va deveni pompier, într-o zi și-a dat seama că vrea să facă acest lucru, după ce unui profesor de la facultate i s-a făcut rău.

“Poate vă așteptați să vă spun că încă de când eram mic mi-am dorit să fiu pompier…însă la mine a fost cu totul diferit. Era vara lui 2018…nu am cum să uit vreodată. Eram student la Universitatea din Craiova, tocmai ieșisem din sala de examen, când unui profesor i s-a făcut rău. Au fost alertate echipajele medicale și au ajuns foarte repede. Am fost impresionat de modul în care l-au ajutat, cu câtă grijă și profesionalism l-au tratat. Acela a fost momentul când am simțit că trebuie să fiu și eu pompier”, povestește Ionuț.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi în aer liber

Ionuț: ”A fi pompier este iubire faţă de oameni”

Ionuț mai precizează că sunt momente când trebuie să fie și paramedic, deoarece zilnic se confruntă cu situații limită. El vede profesia de pompier precum iubirea faţă de oameni şi faţă de tot ceea ce ne înconjoară”

“Zilnic mă confrunt cu situații limită. Am participat la misiuni și în calitate de paramedic și am mers și la incendii. În ambele situații am luptat contracronometru. Nu e ușor, dar nici nu m-a determinat să renunț. A fi pompier este mai mult decât o meserie, este iubire faţă de oameni şi faţă de tot ceea ce ne înconjoară”, mai spune Ionuț.

Un pompier, înger salvator pentru un pui de câine, căzut într-o fântână

Un alt pompier, pe care-l vedeți în imaginea de mai jos, a devenit înger salvator pentru un pui de câine căzut în fântâna stăpânilor din curte. Animalul se afla de câteva zile acolo, după ce stăpânii săi au plecat de acasă. Vecinii l-au auzit pe bietul câine cum urla de spaimă și au alertat pompierii. De cum a pășit la fața locului și l-a auzit pe animal, unul dintre pompieri nu a mai ținut cont de adâncimea puțului și a coborât să-l salveze.

”Vecinii mi-au spus că se afla acolo de 2-3 zile… și risca să moară de foame. Stăpânii lui erau plecați. L-am găsit în fântâna gospodăriei. Când am auzit cum plângea… vă dați seama că nu a mai contat adâncimea puțului. Am acționat de urgență pentru a-l aduce la suprafață în cel mai scurt timp”, povestește pompierul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: