Redactia.ro
Home » Știri » Un pompier, înger salvator pentru trei tineri implicați într-un accident: ”Am văzut de prea multe ori asta”

Un pompier, înger salvator pentru trei tineri implicați într-un accident: ”Am văzut de prea multe ori asta”

GALERIE FOTO (2) Petre, inger salvator

Un pompier, înger salvator pentru trei tineri implicați într-un accident. Petre se afla în timpul său liber când s-a trezit, brusc, martorul unui accident rutier. Soția sa, care se îndrepta către muncă, a fost cea care l-a alertat despre evenimentul care se putea transforma într-unul tragic. Nu a stat deloc pe gânduri și a ieșit rapid din casă, pentru a acorda ajutor.

Un pompier, înger salvator pentru trei tineri implicați într-un accident: ”Am văzut de prea multe ori asta”

Un pompier, înger salvator pentru trei tineri implicați într-un accident. Petre a devenit erou pentru victimele unui grav accident rutier. Acesta se afla în timpul său liber când, deodată, soția sa care se îndrepta către serviciu l-a contactat să-l informeze că s-a produs un grav accident chiar lângă locuința lor. Petre a ieșit rapid din casă și s-a dus la fața locului, transmite MAI, care laudă gestul bărbatului pe rețelele de socializare.

De acum a ajuns, Petre a văzut în fața ochilor un peisaj dezarmant. O mașină extrem de lovită de un copac și răsturnantă pe o parte. S-a apropiat și a găsit una dintre victime scoasă afară și a rugat-o să nu se miște, după ce s-a asigurat că nu are fracturi la coloană, iar pe soția sa să-i mențină gâtul fixat până va sosi ambulanța. Ulterior, Petre a mai descoperit un alt tânăr rănit, care se afla pe locul șoferului și pe care l-a scos din  fiarele contorsionate, cu ajutorul a altor două persoane. De asemenea, pe scaunul pasagerului de lângă șofer mai era un alt tânăr, care nu putea deloc să comunice și abia își ținea ochii deschiși.

– Vino repede afară! S-a produs un accident, pare grav, sunt oameni înăuntru!

– Acum ies! La 112 a sunat cineva?
– Da, da… s-a întâmplat chiar aici lângă noi!
Și-a luat repede haina și a alergat spre locul indicat de soție. Când a ajuns acolo,
a găsit o imagine dezarmantă: o mașină puternic avariată, practic un morman de fiare deformate. Se vedea că se lovise de un copac pe lateral și apoi se răsturnase pe o parte.
Una dintre persoanele din vehicul era aruncată afară din mașină. Petre, s-a dus imediat să-i verifice starea de sănătate. Era un tânăr adolescent, cu răni vizibile, care încerca cu greu, aproape incoerent, să explice ce s-a întâmplat.
– Stai liniștit! O să fii bine, ambulanța este pe drum!
Colegul nostru s-a asigurat că băiatul nu are fracturi la coloană și l-a îndepărtat cu grijă de lângă mașină.
Și-a rugat soția să îi mențină gâtul fixat și să-i vorbească până la sosirea echipajelor medicale și s-a îndreptat din nou către mașină.
Pe locul șoferului se afla un alt tânăr, rănit și el, dar conștient.
S-a asigurat că acesta poate fi scos în siguranță, iar cu ajutorul a două persoane au reușit să-l extragă din fiarele contorsionate.
– Să știți că mai este cineva în mașină, dar cred că a leșinat!, le-a spus tânărul.
Și așa era. Impactul puternic deformase mașina, iar scaunul pasagerului din față era rupt și proiectat spre parbriz. În spațiul îngust care se formase mai era un băiat, care nu mai avea putere să strige după ajutor.
Petre a încercat să-i vorbească, dar tânărul nu răspundea, abia își putea ține ochii deschiși”, scrie MAI pe facebook.

FOTO: Facebook MAI

La fața locului a sosit și ambulanța

De cum au sosit și echipajele medicale, Petre a reușit să se implice și în salvarea pasagerului de pe scaunul din față.

”Va trebui să tăiem totul în jurul lui. E prins cu picioarele sub bord, iar parbrizul nu putem să-l scoatem. Mi-e teamă să nu cadă. O să încerc să mă strecor și să-l susțin, cât timp tăiați voi fiarele”, a îndemnat Petre.

Mașina a trebuit tăiată cu totul, iar pentru ca victma să nu se miște, Petre a pătruns cât de cât în autovehicul și a ținut nemișcat tânărul grav rănit. De altfel, cât timp interveneau echipajele de salvare, el a comunicat cu victima încât să nu se miște. Între timp, și al treilea rănit a fost scos din mașină, pus pe targă și urcat în ambulanță. Atunci, un om a strigat către pompieri:

”Ar fi bine să-l angajați la voi pe omul ăsta! Se pricepe foarte bine!

– Se rezolvă! Mâine va fi pe tură, i-a răspuns un pompier!
– Așa repede? Cum e posibil??
– E colegul nostru. Acum e liber, dar mâine este la muncă! De aceea se pricepe așa de bine!”, au răspuns colegii lui Petre.

Petre: ”Este dureros să vezi cum acești copii își pierd viața din cauza neatenției la volan”

Petre este îndurerat de faptul că mulți tineri își pierd viața din cauza neatenției la volan. Înainte de a fi pompier Petre a fost militar profesionist. A fost în misiuni în Afganistan și este veteran de teatre de operații.
“Este dureros să vezi cum acești copii își pierd viața din cauza neatenției la volan. În doar câteva clipe, totul poate lua o turnură tragică și, credeți-mă, știu foarte bine ce zic, am văzut de prea multe ori asta”, a explicat pompierul salvator.
”Nu putem decât să ne înclinăm și să îi transmitem:
FELICITĂRI, CAMARADE!”, este mesajul de felicitare, la adresa acestuia, transmis de MAI.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: