Redactia.ro
Home » Știri » FOTO Întâlnire crucială la Kiev. Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski. Ce a discutat cu președintele ucrainean

FOTO Întâlnire crucială la Kiev. Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski. Ce a discutat cu președintele ucrainean

Întâlnire crucială la Kiev. Premierul României Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au făcut marţi, 26 aprilie, o vizită oficială în Ucraina. S-au întâlnit și au discutat cu președintele ucrainean Volodomir Zelenski.

Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski

Premierul României Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski, cu premierul Ucrainei şi cu preşedintele Radei Supreme.

„Am vrut ca prin această vizită să transmit un mesaj puternic de susținere a independenței, suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, dar și un mesaj de solidaritate din partea Președintelui României, Guvernului, Parlamentului și a fiecărui român”, a transmis premierul român într-un comunicat.

Ciucă a subliniat că ”securitatea Ucrainei înseamnă securitatea europeană și euroatlantică.”

”Lupta Ucrainei este lupta pentru apărarea valorilor și a libertăților noastre comune.

Solidaritatea și compasiunea poporului român față de vecinii noștri ucraineni ne oferă un mandat puternic pentru avansa relațiile bilaterale la un nou nivel.

I-am transmis omologului meu, Denys Shmyhal, că România este profund interesată și angajată să contribuie la eforturile orientate către reconstrucția completă a Ucrainei și suntem pregătiți pentru a discuta în termeni concreți despre acest proces”, se mai arată în comunicat.

Ciucă: România condamnă încălcarea flagrantă de către Rusia a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei

Premierul român a mai transmis că țara noastră condamnă încălcarea flagrantă de către Rusia a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, precum și a obligațiilor sale internaționale, conform dreptului internațional.

„I-am asigurat pe partenerii noștri din Ucraina că România va continua să depună toate eforturile în plan bilateral și multilateral, în cadrul tuturor organizațiilor internaționale și la toate nivelurile – politic, umanitar, economic și juridic – pentru a se asigura că dreptul internațional și principiile morale sunt din nou respectate, pe deplin, în regiunea noastră greu încercată”, a mai anunțat Ciucă.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că a discutat cu liderii politici de la Kiev despre drepturile comunității de români din Ucraina.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au mers și în localitățile asediate de ruși

După întâlnirile oficiale, au vizitat localitățile Borodianka și Irpin de lângă capitala Kiev – sunt două dintre cele mai bombardate orașe, iar la Borodianka, după toate dovezile de până acum, a avut loc cel mai mare masacru al civililor după cel din Bucha.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: