Redactia.ro
Home » Știri » FOTO O creatură marină gigant, descoperită pe o plajă din Africa de Sud

FOTO O creatură marină gigant, descoperită pe o plajă din Africa de Sud

O creatură marină gigantică a fost găsită pe o plajă din Kommetjie, Africa de Sud, în urmă cu doar câteva zile. Aceasta este din specia calamar gigant, care trăiește în adâncurile oceanelor.

O creatură marină a surprins locuitorii de pe o plajă din Africa de Sud 

„A fost incredibil să văd asta”, a declarat Alison Paulus, rezidentă din Cape Town și fondatoare a organizației pentru conservarea faunei sălbatice „Volunteer and Explore”, pentru Live Science.

„Corpul avea în jur de 2,2 metri, iar cu tentaculele și brațele sunt sigură că s-ar fi întins până la 3,5 metri” a mai adăugat aceasta, potrivit Pro TV.


Calamarii giganți se ridică foarte rar la suprafață 

Calamarii giganți sunt una dintre speciile cele mai evazive de pe planetă. „Ei trăiesc în ocean la adâncimi cuprinse între 1.000 și 3.000 de picioare (300 până la 1.000 de metri) și doar foarte rar se ridică la suprafață.

Timp de secole, singurele informații pe care oamenii de știință le-au avut despre aceste creaturi au provenit din studierea carcaselor de pe plaje sau din rămășițele găsite în burțile balenelor.

Primele fotografii ale unui calamar gigant viu au fost surprinse abia în 2004”, potrivit National Geographic, relatează aceeași sursă.

Observarea unui calamar uriaș este foarte rară

Sursa mai spune că: observarea unui calmar uriaș este foarte rară iar deseori când a fost posibilă, s-a întâmplat în Africa de Sud. Un pui de calamar uriaș, frumos conservat, a apărut lângă Cape Town în 2020, potrivit Washington Post.

În aceeași zonă, în anul1992, ajuns la țărm un alt exemplar asemănător „ce avea puțin peste 9 metri lungime”, a declarat Devon Bowen, manager la Two Oceans Aquarium din Cape Town, pentru site-ul de știri din Africa de Sud Independent Online (IOL)

Calamarul găsit de această dată pe plajă, a suferit cel mai probabil, răni (posibil de la întâlnirea cu o barcă comercială sau o navă de pescuit).

„Am putut vedea o tăietură lungă deasupra tentaculelor sale, despre care presupunem că era de la elicea unei bărci”, a spus Paulus.


Investigațiile efectuate de specialiștii din domeniul animalelor sălbatice au arătat că animalul egăsit era o femelă.

„Aș spune că cel mai probabil a fost lovită de o navă în timp ce se afla la suprafața mării”, a declarat Jon Friedman, ofițer pentru animale sălbatice de la Cape of Good Hope Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA), pentru IOL. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: