Redactia.ro
Home » Homepage » FOTO Un pelerin a trecut cu covorul în brațe pe la moaştele Sfintei Parascheva. Ce l-a determinat să facă asta

FOTO Un pelerin a trecut cu covorul în brațe pe la moaştele Sfintei Parascheva. Ce l-a determinat să facă asta

GALERIE FOTO (2) Un pelerin a trecut cu covorul în brațe pe la moaştele Sfintei Parascheva. Ce l-a determinat să facă asta

Un pelerin a trecut cu un covor în braţe pe la moaștele Sfintei Parascheva, în Iași. Situația este oarecum bizară, asta deși mulți oameni obișnuiesc să meargă acolo cu diverse obiecte pe care vor să le atingă de raclă. Iată cum și-a motivat omul gestul.

Un pelerin a trecut cu covorul în brațe pe la moaştele Sfintei Parascheva. Ce l-a determinat să facă asta

Pelerini din întreaga țară și nu numai merg în fiecare an la moaștele Sfintei Parascheva, în Iași, în apropierea zilei de 14 octombrie, când este sărbătorită. Mulți merg doar cu rugăciuni arzătoare în suflet, alții merg cu mâinile pline cu tot felul de obiecte pe care vor să le atingă de racla cu moaştele sfintei. Cineva s-a dus acolo cu un covor. Tânărul a rulat covorul și l-a atins de raclă, scurt.

„Am adus un covor pentru Sfânta Parascheva. Păi, dacă-i ziua ei pe 14 octombrie, am adus un covor. Venim în fiecare an, dar l-a trimis fata mea”, a spus un bărbat, conform observatornews.ro.

Un pelerin a trecut cu covorul în brațe pe la moaştele Sfintei Parascheva. Ce l-a determinat să facă asta
Sursă foto: captură video / observatornews.ro

Între timp, alte persoane au atins cu alte obiecte racla. Unii au făcut asta cu câteva bancnote sau cu câteva haine, lucru care i-a debusolat pe alți pelerini.

„Dacă vii să te rogi, nu vii să te rogi ciudat. Vii ca să te rogi pentru sănătate, pentru binele casei, pentru familie. Am văzut pe cineva care dădea cu banii pe raclă. Ceva ciudat”, a precizat un pelerin, potrivit sursei citate mai sus.

Iată ce spun preoții despre acest obicei. „Obiectele pe care aduc şi le ating de racla sfintei Cuvioase Parascheva sunt expresia evlaviei pe care ei o au către sfânta. E bine să fie ponderaţi în ceea ce priveşte aceste obiecte. Uneori rămânem captivi zonei acesteia materiale”, a declarat Lucian Apopei, purtător de cuvânt MMB Iaşi.

Tot ciudat e și să auzi cum unii oameni se roagă acolo ca să ia permisul auto sau să ia Bacalaureatul, consideră alte persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: