Redactia.ro
Home » Știri » Franţa a confiscat iahtul de 100 de milioane de dolari al oligarhului Igor Secin

Franţa a confiscat iahtul de 100 de milioane de dolari al oligarhului Igor Secin

Sancțiunile Uniunii Europene continuă să-i vizeze pe oligarhi. După ce Germania a confiscat iahtul lui Alișer Asmanov, Franța a făcut același lucru pentru Igor Secin. Vasul lui ar valora 100 de milioane de dolari.

Franţa a confiscat iahtul de 100 de milioane de dolari al oligarhului Igor Secin

Un alt iaht aparținând unui oligarh a fost confiscat. Agenții vamali din Franța au reținut vasul lui Igos Secin, directorul executiv al companiei energetice de stat ruse Rosneft.

Izbucnirea războiului din Ucraina a atras numeroase sancțiuni asupra Rusiei, dar și a oligarhilor. Statele occidentale au aplicat deja măsurile care i-au avut în vedere pe aceștia, iar printre acțiunile lor s-a numărat și confiscarea anumitor bunuri.

Miercuri noapte, autoritățile franceze au identificat pe Secin drept acţionarul majoritar al companiei care o deţinea, a declarat Ministerul de Finanţe francez. În consecință, i-au confiscat iahtul în valoarea de 100 de milioane de dolari, botezar „Amore Vero”.

Iahtul a ajuns în luna ianuarie la La Ciotat, Marsilia, cu scopul de a i se efectua câteva reparații. S-a descoperit însă că echipajul făcea, de fapt,  „pregătiri pentru a naviga urgent, fără a fi finalizat lucrările planificate” atunci când a fost inspectată, semn că Igos Secin dorea să plece cât mai repede cu iahtul său.

Un alt oligarh și-a pierdut iahtul în valoare de 600 de milioane de dolari

Autoritățile germane au anunțat că au reținut un iaht în valoare de 600.000 de dolari, aparținând oligarhului Alișer Usmanov.

Vasul impresionat, botezat Dilbar, este unul dintre cele mai impresionante asemenea iahturi, cântărind nu mai puțin de 15.917 tone.

Marţi, Usmanov a comentat despre sancţiunile UE impuse lui, într-o declaraţie adresată Federaţiei Internaţionale de Scrimă:

„Cred că o astfel de decizie este nedreaptă, iar motivele folosite pentru a justifica sancţiunile sunt un set de acuzaţii false şi defăimătoare care îmi afectează onoarea, demnitatea şi reputaţia în afaceri”, a scris el. „Voi folosi toate mijloacele legale pentru a-mi proteja onoarea şi reputaţia”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: