Redactia.ro
Home » Știri » Franța, în alertă sanitară. Cetățenii vor purta să din nou măști în mijloacele de transport în comun și spațiile aglomerate

Franța, în alertă sanitară. Cetățenii vor purta să din nou măști în mijloacele de transport în comun și spațiile aglomerate

La nivel global, infectările cu COVID sunt în creștere în 110 țări, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS). În cazul Franței, bilanțul COVID a crescut marți cu 48 de morți în 24 de ore, ajungând la 149.406.

Franța, în alertă sanitară

Francezii ar trebui să înceapă să poarte din nou măști în zonele aglomerate, în special în transportul public, în condițiile în care Franța trebuie să facă față unui nou val de infecții cu COVID-19 ce vine cu noi variante ale bolii, a declarat luni ministrul sănătății, Brigitte Bourguignon.

„Nu spun că ar trebui să fie obligatoriu, dar îi rog pe francezi să își pună masca în mijloacele de transport în comun”, a declarat ea pentru RTL, adăugând că este o „datorie civică” să facă acest lucru.

Nu o sfătuiesc pur și simplu, ci o cer”, adăugând că măștile de față ar trebui purtate din nou și în alte zone închise, cum ar fi locurile de muncă sau magazinele.

Un nou val de COVID-19 provoacă îngrijorare

Franța a raportat noi infecții cu coronavirus 17.601 în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră de după luna aprilie.

În urmă cu cinci zile, șeful vaccinării din Franța, Alain Fischer, a confirmat că țara se află în mijlocul unui alerte de val de COVID-19, la fel ca și alte țări europene, adăugând atunci că este personal în favoarea reintroducerii obligativității purtării măștilor de protecție în transportul public. 

Noile infecții au crescut constant de la sfârșitul lunii mai în Franța, media pe șapte zile a cazurilor noi zilnice fiind mai mult decât cvadruplată între cifra de 17.705 de la 27 mai și cea de 71.018 de acum.

Cu toate acestea, acest total este totuși de cinci ori mai mic decât cel înregistrat la începutul anului care înregistra 366.179 de cazuri. Numărul de persoane spitalizate pentru această boală a scăzut în luna iunie.

Acest nou val de COVID-19 provoacă îngrijorare, iar ca prevenție, sălile de concerte și de teatru și-au anulat sau amânat o parte din programe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: