Redactia.ro
Home » Știri » Franța începe campania de vaccinare cu a treia doză. Ce categorii sociale sunt vizate

Franța începe campania de vaccinare cu a treia doză. Ce categorii sociale sunt vizate

Franța începe campania de vaccinare cu a treia doză.

Franța începe campania de vaccinare cu a treia doză. Statul francez a lansat pe piață cea de-a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului. De această dată, cetățenii francezi în vârstă sau vulnerabili în fața COVID-19 vor avea prioritate.

Franța începe campania de vaccinare cu a treia doză. Ce categorii sociale sunt vizate

Franța începe campania de vaccinare cu a treia doză. Autoritățile sanitare franceze au anunțat miercuri, lansarea campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului cu cea de-a treia doză. Acest vaccin este dedicat persoanelor în vârstă, dar și celor vulnerabile în fața virusului. Această măsură urmărește să compenseze scăderea eficacității vaccinurilor după câteva luni de la folosire. „Cu acest rapel veţi fi protejaţi pentru lunile următoare”, i-a transmis ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, într-un centru de vaccinare parizian, unei persoane ce urma să primească al treilea vaccin, după ce a fost vaccinată cu ambele doze la începutul acestui an. De asemenea, ministrul francez a mărturisit, într-o conferință de presă, că 200.000 de persoane s-au programat pentru cea de-a treia doză.

Franța a lansat campania de vaccinare cu supra-rapel pentru persoanele cu vârste de peste 80 de ani sau persoanele care au un risc ridicat de a dezvolta o formă gravă de COVID-19. În această categorie fac parte și bolnavii de cancer aflați sub tratament oncologic sau pacienții care au nevoie de dializă. „Este nevoia să treacă şase luni de la precedenta inoculare pentru a primi şi cel de-al treilea vaccin”, a explicat ministrul Olivier Véran.

Emmanuel Macron, despre campania de vaccinare

Președintele francez, Emmanuel Macron declara în urmă cu câteva zile că guvernul său se pregătește să organizeze campania de rapel de consolidare împotriva coronavirusului. „Da, va fi nevoie, după toate probabilităţile, de o a treia doză, nu pentru toată lumea imediat, dar în orice caz pentru cei mai în vârstă şi cei mai vulnerabili, în acest stadiu, dar învăţăm cu fiecare etapă”, a explicat el într-o înregistrare video.

Pe 8 august, Franța a intrat pe lista roșie, iar persoanele nevaccinate care vin din vacanță intră în carantină. Lista a fost actualizată și curprinde 43 de țări încadrate în categoria roșie, 23 în cea galbenă și 148 în categoria verde. Franța a intrat pe lista roșie, cu o incidență de 4,1 și s-a alăturat altor țări din Europa precum SPania, cu o incidență de 7,2.

Măsuri anti-Covid-19 în Franța

Consiliul Constituțional din Franța a validat legea care instaurează permisul sanitar și vaccinarea obligatorie a personalului medical. Acestea sunt cele două măsuri importante din strategia anti-COVID19 promovată de președintele Emmanuel Macron, care este contestată prin proteste de stradă.

Permisul sanitar, este un test COVID19 negativ, dovada vaccinării sau certificatul medical de trecere prin boală, a intrat în vigoare pe 21 iulie pentru a permite accesul în spațiile de recreere și de cultură, în care există mai mult de 500 de persoane. În Franța, aprope 54% din cetățeni au fost vaccinați cu schema completă, iar în paralel, numărul persoanelor spitalizate după ce au fost infectate cu COVID-19 a crescut în ultima perioadă, mai ales după apariția noii tulpine Delta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: