Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu, noi detalii despre campania de vaccinare: ”Obiectivul a rămas neschimbat”

Florin Cîțu, noi detalii despre campania de vaccinare: ”Obiectivul a rămas neschimbat”

Florin Cîțu, noi detalii despre campania de vaccinare. Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că ”merge foarte bine” campania de imunizare, în România, dar și că obiectul acesteia rămâne același: vaccinarea a 10,4 milioane de români până la sfârşitul lunii noiembrie.

Florin Cîțu, noi detalii despre campania de vaccinare: ”Obiectivul a rămas neschimbat”

Florin Cîțu, noi detalii despre campania de vaccinare. Premierul Florin Cîțu a precizat, miercuri, că în momentul de față, campania de imunizare în România ”este una de succes”, ceea ce ne clasează în topul țărilor europene cu cei mai mulți oameni vaccinați. De altfel, prim-ministrul a mai transmis că obiectul campaniei rămâne cel stabilit încă de la început: imunizarea, până în luna noiembrie, a 10,4 milioane de români, informează Ziarul Financiar.

„Campania de vaccinare merge foarte bine. Toate cifrele spun că arată foarte bine – pe 25 eram pe locul întâi în UE în ceea ce priveşte numărul de vaccinare, media vaccinărulor zilnice. Rămânem în Top 6, cam 2,5 din populaţia care trebuie vaccinată este vaccinată. Trebuie să spunem acest lucru – cu resursele pe care le avem, resurse limitate, România reuşeşte să rămână în top”, spune Florin Cîţu.

În prezent, avem peste 500.000 de români care s-au vaccinat, a mai adăugat premierul.

„Totuşi, România are o campanie de vaccinare de succes. Avem peste 500.000 de oameni vaccinaţi. (…) Obiectivul este acela de a vaccina cât mai rapid, cât mai mulţi oameni şi campania dă aibă succes în societate”, a mai spus prim-ministrul.

Vaccinul de la Moderna stă în depozit

Florin Cîțu a mai spus, marți, într-o conferință de presă, că primim săptămânal 14.000 de doze de vaccina de la Moderna, dar că nu s-au folosit până acum, deoarece sunt prea puține. Asta în contextul în care, campania de vaccinare a întâmpinat probleme din cauza reducerii vaccinării dozelor de vaccin de la compania Pfizer.

”De la Moderna primim 14.000 săptămânal. Nu le-am folosit pentru că erau prea puține, dar probabil vor fi cabinete de vaccinare unde va fi folosit vaccinul Moderna”, a declarat premierul.

De altfel, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-coronavirus, din România, a precizat că în primul trimestru România va primi 430.000 de doze de vaccin de la Moderna, iar din luna februarie ar putea începe vaccinarea cu acest ser.

„La începutul lunii februarie urmează distribuirea lui către centrele de vaccinare. (…) Avem o estimare de cantități de circa 430.000 de doze pentru primul trimestrul al anului”, a declarat Gheorghiță.

În momentul de față, România are un deficit de 117.000 de doze de vaccin anti-Covid. Ne aflăm în etapa a doua de vaccinare, dar s-a aflat că sunt centre de vaccinare unde s-au vaccinat și persoane care se încadrează pentru etapa a treia. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a anunțat că se vor demara controale. De asemenea, se vor face cercetări disciplinare, dar se vor aplica și sancțiuni.

”Fie este o eroare, fie cineva a cerut peste rând. În momentul acesta avem mai puține doze de vaccin decât avem nevoie și este esențial ca autoritățile să nu rămână pasive la inechități. Trebuie protejați cei vulnerabili (…) Există medici coordonatori care vor fi cercetați disciplinar și vor exista sancțiuni adoptate de guvern”.”, a spus ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății a mai spus că perioada 15-23 ianuarie, în Registrul de vaccinare, apare un număr de 1.353 de persoane din etapa a treia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: