Redactia.ro
Home » Sport » Frappart, prima femeie arbitru delegată la o competiţie majoră UEFA!

Frappart, prima femeie arbitru delegată la o competiţie majoră UEFA!

Frappart, prima femeie arbitru

Stephanie Frappart, prima femeie arbitru delegată la o competiţie majoră UEFA. Franţuzoaica, în vârstă de 35 de ani va arbitra în acestă seară Liverpool-Chelsea, finala Supercupei Europei. Frappart a mai arbitrat şi alte partide importante. Finala Campionatului Mondial de fotbal feminin dintre SUA şi Olanda şi câteva meciuri din Ligue 1.

„Nu cred că există vreo diferenţă între o femeie arbitru şi un barbat arbitru.Sunt populară în toată lumea acum. Am arbitrat însă şi în Ligue 1 şi astfel am învăţat să îmi controlez acest gen de emoţii. Nu are de ce să ne fie teamă. Suntem pregătite mereu pentru astfel de meciuri”, a declarat Stephanie Frappart, pentru telegraph.co.uk.

Franţuzoaica a recunoscut că, viaţa ei s-a schimbat radical de când a aflat că a fost delegată la acest meci.

Reacţia de milioane a lui Jurgen Klopp

Antrenorul lui Chelsea, Jurgen Klopp a avut o reacţie de zile mari când a aflat că meciul va fi condus de o brigadă feminină.

„Este o decizie înţeleaptă să avem, în sfârşit, o femeie arbitru pentru un meci foarte important. O să arăt cea mai bună faţă a mea. Altfel, mama mea va fi foarte nervoasă!”, a spus tehnicianul.

Frappart va fi ajutată de asistenţii Manuela Nicolosi, din Italia şi de Michele O’Neill, din Republica Irlanda. Al patrulea oficial va fi bărbat, turcul Cuneyt Cakir.

Premieră în Supercupa Europei

Este pentru prima dată când două echipe englezeşti din Premier League îşi dispută Supercupa Europei. Meciul se joacă de la ora 22.00 la Istanbul. Liverpool este considerată favărită în această seară. A câştigat UEFA Champions League, în plus a câştigat fără probleme meciul din prima etapă a Permier League.
Până acum, Liverpool a câştigat de 3 ori Supercupa Europei, ultima oară în 2005. Chelsea are un singur trofeu în palmares, câştigat în 1998 cu Dan Petrescu în echipă.

Citeşte şi : George Pușcaș, gol pentru Reading! A înscris în Cupa Ligii

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: