Redactia.ro
Home » Știri » Fratele lui Radu Mazăre s-a predat după ce a fost dat în urmărire națională. A fost dus la Penitenciarul Rahova

Fratele lui Radu Mazăre s-a predat după ce a fost dat în urmărire națională. A fost dus la Penitenciarul Rahova

Fratele lui Radu Mazăre s-a predat după ce a fost dat în urmărire națională. A fost dus la Penitenciarul Rahova după ce Înalta Curte l-a condamnat la trei ani de închisoare. Poliția Capitalei a confirmat într-un comunicat de presă că Alexandru Mazăre s-a predat.

Fratele lui Radu Mazăre s-a predat după ce a fost dat în urmărire națională

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, s-a predat după ce a fost dat în urmărire națională. Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații. Inițial, după condamnare, polițiștii l-au căutat la domiciliul din Constanța, însă nu a fost de găsit, astfel că acesta a fost dat în urmărire națională.

„Astăzi, 10 mai 2022, având în vedere sentința definitivă de condamnare la pedeapsa cu închisoarea, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, un bărbat de 50 de ani, din județul Constanța, s-a prezentat la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale. După îndeplinirea formalităților necesare, acesta a fost condus la penitenciar în vederea incarcerării”, a transmis Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă

Instanța supremă a decis condamnarea definitivă a fratelui fostului edil Radu Mazăre

Instanța supremă a stabilit, marți, condamnarea definitivă a fratelui fostului edil Radu Mazăre, Alexandru, la trei ani de închisoare cu executare și confiscare aa 80.000 de euro în vreme ce în cazul fostului edil a încetat procesul penal pentru faptele de luare de mită.

Dosarul a fost instrumentat de DNA și privește o dare de mită la licitația pentru construirea cartierului de locuințe sociale „Henri Coandă”.

În ce dosar a fost condamnat Alexandru Mazăre

Fostul edil al Constanței, Radu Mazăre, și fratele acestuia, Alexandru, au vorbit, în 21 februarie, în fața judecătorilor instanței supreme, în dosarul în care ambii au fost achitați de prima instanță. Este vorba de mega-dosarul privind construcția cartierului de locuințe sociale Henri Coandă.

Concret, instanța a ascultat, atunci, pledoariile finale, iar la final de proces ultimul cuvânt al celor judecați pentru fapte de mare corupție.

În cazul de față, achitarea a survenit urmare unei decizii CCR privind mandatele de siguranță națională executate de SRI în dosarele DNA, și după eliminarea tuturor interceptărilor din caz de către completul de trei judecători.

Astfel, după ce avocatul lui Mazăre a explicat instanței de ce clientul său și fratele acestuia trebuie să rămână achitați, cei doi, pe rând au explicat judecătorilor că nu s-ar face vinovați de faptele pentru care au fost trimiși în judecată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: