Redactia.ro
Home » Stil de viață » Friptură de miel la cuptor, preparată de chef Cătălin Scărlătescu. Rețeta savuroasă a maestrului bucătar

Friptură de miel la cuptor, preparată de chef Cătălin Scărlătescu. Rețeta savuroasă a maestrului bucătar

Maestrul bucătar de la ”Chefi la Cuțite” are o rețetă unică pentru prepararea fripturii de miel la cuptor. Cu siguranță nu veți da greș cu aceasta, pentru a-i surprinde pe cei dragi la masa de Paști.

Friptură de miel la cuptor, preparată de chef Cătălin Scărlătescu. Rețeta savuroasă a maestrului bucătar

Dacă doriți să pregătiți o friptură de miel ca la carte, puteți urma rețea folosită de chef Cătălin Scărlătescu. Respectând pașii acesteia, veți obține un amestec special pentru a-i oferi cărnii de miel o aromă unică.

Pentru început, aveți nevoie de o oală și câteva condimente aromate. Vinul este și el esențial pentru o friptură de miel delicioasă.

„Avem nevoie de o oală și în oală usturoi, o crenguță de cimbru și una de rozmarin, multă sare, piper boabe și unt, o felie generoasă. După ce s-a gătit usturoiul în unt, punem mielul. Și îl prăjim bine de tot. Ingredientul esențial este vinul. Și se dă foc pentru a dispărea alcoolul. Avem nevoie doar de gustul de fructe de pădure. După ce a dispărut alcoolul din vin punem un pic de apă. Se pune capacul și la cuptorul setat la 160 de grade, timp de două ore și jumătate”, a explicat chef Cătălin Scărlătescu.

Cum se prepară garnitura fripturii de miel a lui Cătălin Scărlătescu

Rețeta maestrului bucătar conține și piure de cartofi, asezonată cu fasole și mazăre călite cu ceapă.

„Pentru piure avem nevoie de cartofi fierți. Fasolea și mazărea călite cu ceapă. Umpic de unt, bine, umpic mai mult. După ce s-a topit, pui ceapa. Acum urmează sarea, fasolea și mazărea. Cartofii se fac cu grăsimea de la miel și cu unt, foarte mult unt. Și pătrunjel”, a mai adăugat bucătarul.

Carne de miel, preparată după rețetă arăbească

Dacă doriți o altă rețetă unică a cărnii de miel și care-i poate îndepărta mirosul, Redacția.ro a luat legătura cu un maestru bucătar din bucătăria arabă. Acestea ne-a prezentat rețeta: ””Miel întreg în foietaj cu orez biryani la cuptor” . Condimentele arăbești sunt cele care vor înlătura mirosul, dar și modul unic de a găti carnea de miel. Mai multe detalii AICI.

Foto: Damascus Palace

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: