Redactia.ro
Home » Știri » Fructele care nu trebuie să-ți lipsească din meniu dacă ai ficat gras

Fructele care nu trebuie să-ți lipsească din meniu dacă ai ficat gras

ficat gras

Ficatul bolnav are nevoie de fructe pentru a se regenera. Iată care sunt fructele pe care puteți să le consumați dacă aveți probleme cu ficatul, conform specialiștilor.

Fie că ai deja aveți probleme cu ficatul, fie că vreți să preveniți apariția unor boli, aceste fructe vă vor ajuta. Este necesar să consumați o porție pe zi pentru a vă ajuta celulele hepatice să funcționeze mai bine. 

Grepfruit

Grepfruitul este deosebit de bogat în antioxidanți, vitamina C, vitamina A, fibre și potasiu și reprezintă un sprijin important pentru imunitate, pentru digestie și pentru ficat.

Substanța amăruie pe care o conține acest fruct, pe nume naringenina, ajută în timpul digestiei și accelerează transformarea grăsimilor în energie. Astfel, ficatul ajunge să metabolizeze mai bine substanțele grase. Recomandat este să consumați acest fruct la aproximativ 30 de minute după masă.

Avocado

Avocado este un fruct care conține numeroase grăsimi bune. Grăsimile bune pe care le conțin acest fruct contribuie la topirea celor rele, aflate spre exemplu în carnea de porc. Așadar, avocadoul ajută ficatul să funcționeze optim.

Afinele

Afinele se numără printre fructele cele mai bogate în antioxidanți. Acest fruct ajută la eliminarea grăsimilor și zaharurilor toxice pentru ficat. Sunt fructe esențiale în dieta persoanelor care au ficatul gras sau care au alte boli care afectează în mod direct buna funcționare a ficatului.

Semnele ficatului bolnav

Boala ficatului gras presupune faptul că prea multă grăsime este stocată în ficat. Ea poate fi de două feluri: ficat gras non-alcoolic și ficat gras alcoolic, provocat de consumul excesiv de alcool. Ambele pot expune persoana afectată la risc de ciroză sau cicatrici hepatice.

Conform experților, boala ficatului gras poate duce la dezvoltarea steatohepatitei non-alcoolice, care este o formă agresivă a bolii și care prezintă șanse ridicate de apariție a cicatricilor hepatice.

Potrivit Clinicii Mayo, confuzia, somnolența și vorbirea incoerentă, cunoscută și sub numele de encefalopatie hepatică, sunt simptome ale cirozei. Alături de acestea, pacienții afectați prezintă acumulare de lichid în abdomen sau umflarea venelor din esofag. Pe suprafața pielii celor afectați pot fi depistate vase de sânge sparte, iar pielea lor capătă o nuanță galbenă.

Există anumiți factori care favorizează apariția ficatului gras: obezitatea, diabetul de tip 2, o tiroida subactivă, rezistența la insulină, tensiunea arterială crescută, vârsta de peste 50 de ani, sindromul metabolic, fumatul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: