Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Fructul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. E bine să îl mănânci pentru a avea sănătate tot anul

Fructul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. E bine să îl mănânci pentru a avea sănătate tot anul

Sărbătorile în România aduc cu ele o bogăție de tradiții, obiceiuri și superstiții, transmise cu grijă de la o generație la alta. Atât de Paște, cât și de Crăciun, românii adoptă cutume populare, crezând că acestea vor aduce sănătate și noroc pe tot parcursul anului.

Un exemplu în acest sens este tradiția legată de consumul unui anumit fruct în ziua de Crăciun, o credință care își are rădăcinile în dorința de a atrage bunăstarea în viața cotidiană.

Fructul pe care trebuie să îl consumi de Crăciun

Se spune că a consuma mere în ziua de Crăciun poate fi o modalitate de a asigura sănătatea pe tot parcursul anului ce urmează. Această cutumă nu este doar o simplă tradiție, ci o formă de manifestare a respectului față de obiceiurile și credințele transmise de strămoși.

Alături de consumul de mere, există și alte superstiții și obiceiuri care colorează atmosfera sărbătorilor de iarnă. Un exemplu notoriu este sărutul sub vâsc, considerat un semn al norocului în dragoste. În seara de Ajun, măturarea pragului casei devine un gest simbolic, menit să aducă norocul în noul an. Această tradiție, respectată în mod special, sugerează că o casă curată și ordonată va fi binecuvântată cu prosperitate și fericire.

Tradiții și obiceiuri de Crăciun

O altă practică des întâlnită în prima zi de Crăciun, în diverse regiuni ale țării, este spălarea feței cu apă în care a fost pus un bănuț de argint. Credința susține că această acțiune va proteja oamenii de îmbolnăviri în anul ce va veni. Cu rădăcini adânci în tradițiile străvechi, aceste superstiții sunt percepute ca mijloace de păstrare a sănătății și prevenire a neplăcerilor în viața cotidiană.

Încă din vremuri străvechi, bătrânii ne împărtășesc cu înțelepciunea lor alte credințe asociate cu zilele de sărbătoare. Persoanele care fac baie în ziua de Crăciun sunt considerate a fi curate întregul an, aceasta fiind o tradiție care își propune să aducă puritatea și binecuvântarea în viața celor care o respectă.

O altă superstiție aduce un strop de magie asupra nașterilor în zilele de Crăciun și Anul Nou. Cei născuți în această perioadă sunt învățați să creadă că vor avea noroc mereu în viață. În același timp, se spune că a-ți închide singur ușa în ziua de Crăciun este o modalitate de a-ți păstra norocul, evitând astfel riscul de a-l alunga.

Pe masa festivă, un fir de busuioc devine un simbol al prosperității și norocului. Încorporând această plantă aromatică în tradiția culinară a sărbătorilor, românii își doresc să atragă abundența în viața lor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: