Redactia.ro
Home » Stil de viață » Fructul tău preferat poate provoca balonare. Află ce poți face

Fructul tău preferat poate provoca balonare. Află ce poți face

Fructul tău preferat poate provoca balonare. Află ce poți face

Fructul tău preferat poate provoca balonare. Iată ce poți face!

Fructul tău preferat poate provoca balonare

„Administrația pentru Alimente și Medicamente a emis un avertisment conform căruia orice aliment cu mai mult de 5 grame de polioli pe zi ar putea provoca simptome pentru persoanele care au sindromul colonului iritabil”, a declarat Shilpa Joshi, nutriționist.

Fructele, unul dintre cele mai hrănitoare alimente, vin încărcate cu mai multe vitamine, minerale, micronutrienți și antioxidanți care oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, știați că există anumite fructe „notorii” despre care se știe că provoacă balonare și gaze, deoarece organismul nu le poate absorbi în mod corespunzător?

Topul fructelor care sunt notorii pentru că provoacă balonare

Vorbind despre astfel de fructe, Dr. Dimple Jangda, un expert în Ayurveda, a enumerat cinci fructe care sunt cunoscute pentru a provoca balonare.

„1. Merele și murele : conțin sorbitol, un zahăr care se găsește în mod natural în multe fructe. Organismul unor persoane nu îl poate absorbi în mod corespunzător, ceea ce le provoacă gaze și balonare. Poate provoca diaree, mai ales în cazul copiilor.

2. Caisele uscate sunt, de asemenea, bogate într-un zahăr numit fructoză, care vă poate da dureri de burtă dacă mâncați prea mult.

3. Piersicile au zaharuri naturale numite polioli, care s-ar putea să nu se înțeleagă întotdeauna bine cu bacteriile intestinale. Soluție : fierbeți-le cu apă, un vârf de cuțit de piper, scorțișoară, cuișoare, cardamom.

4. Pepenele roșu : răsfățul de vară este bogat în fructoză, un zahăr din fructe. Corpul tău poate avea probleme în a-l digera, așa că s-ar putea să ai gaze. Este rar, dar problema ar putea fi în genele tale. Medicii numesc asta intoleranță ereditară la fructoză. Adăugați un vârf de cuțit de piper negru sau de masala de fructe pe ea.

5. Muscelul poate da și el râgâieli și balonare pentru unele persoane : adaugă câteva cristale de zahăr sau piper pentru a anula râgâielile și indigestia de la el.

Alte obiceiuri alimentare pe care să le reduceți : băuturi dietetice cu alcool cu zahăr, gumă de mestecat și cafea. Dacă cofeina vă face să alergați la baie, adăugați puțin lapte în ea”, explică Dr. Dimple Jangda.

 

Sursa foto: springfarma.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: