Redactia.ro
Home » Stil de viață » Frunzele de hrean sunt un remediu naturist excelent pentru durerile de picioare. De necrezut câte beneficii au

Frunzele de hrean sunt un remediu naturist excelent pentru durerile de picioare. De necrezut câte beneficii au

Frunzele de hrean sunt un remediu naturist excelent pentru durerile de picioare

Frunzele de hrean sunt un remediu naturist excelent pentru durerile de picioare. Hreanul este o plantă perenă, iar frunzele verzi de hrean se disting de alte plante prin continutul ridicat de nutrienți. Acestea conțin multe beneficii. Mai mult, frunzele de hrean au o cantitate mare de potasiu, calciu, magneziu, sulf, seleniu dar și o concentrație ridicată de acird ascorbic.

Frunzele de hrean sunt un remediu naturist excelent pentru durerile de picioare. De necrezut câte beneficii au

Frunzele verzi de hrean se disting de alte plante prin conținutul ridicat de nutrienți. Acestea conțin vitamine B, dar și vitamina C, E și PP.Substanțele volatile din frunzele de hrena fac ca acestea să fie eficiente impotriva microorganismelor dăunătoare. Concentrația substanțelor volatile este atât de mare, încât chiar și frunzele uscate au efect bactericid.

La origine, hreanul vine din zona meditereană, dar este cultiva în întreaga Europa încă din perioada Renașterii, atât pentru proprietățile sale naturiste, cât și pentru a fi folosite în industria culinară. Hreanul este un condiment apreciate pentru faptul că stârnește pofta de mâncare și pentru gustul picant și aromat pe care îl redă preparatelor culinare. Se spune că hreanul a fost consumat de egipteni încă de acum 3.500 de ani, iar grecii plăteau mulți bani celor care dețineau hrean.

Rădăcina de hrean este folosită pe scară largă ca condiment, dar și frunzele ar trebui folosite la fel de des. Proprietățile vindecătoare ale frunzelor de hrean previn acumularea de sare în organism, care pune în pericol sănătatea. Înainte de culcare, ia 2 frunze de hrena, înmoaie-le în apă clocotită, apoi pune-le pe spate și înfășoară-le cu un bandaj. Dimineață, dezleagă ușor bandajul și îndepărtează frunzele. Acestea au absorbit deja excesul de sare din corp. Vezi în ce părți ale corpului există cea mai mare cantitate de sare. Repetă procedura până când nu mai apare sare pe frunze. În general, frunzele de hrean scot sarea direct prin porii pielii.

Frunzele de hrean conțin:

  • 65 kcal
  • 39% – carbohidrați
  • 20% – grăsimi
  • proteine
  • aminoacizi volatili
  • vitamina B, vitamina C, E și PP
  • substanțe organice cu proprietăți acide
  • potasiu
  • calciu
  • sulf
  • magneziu
  • seleniu

Beneficiile hreanului

Hreanul este folosit ca antibiotic natural, având proprietarea de a lupta împotriva bacteriilor. Mai mult, frunzele au proprietăți antinflamatoare, fiind folosite ca pansamente care să oprească supurațiile.

Tinctura din frunze de hrean are capacitatea de a ameliora durerile de dinți, fiind un ingredient inclus des in pasta de dinti a japonezilor.

De asemenea, tinctura de frunze de hrean este utilizată pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din organism, in acelasi timp, depunerea sarurilor in organism.

Calmează durerile de picioare. Frunzele hreanului sunt folosite inca din Evul Mediul in cazul durerilor de picioare. Împotriva acestor afecțiuni, oamenii făceau băi de picioare folosind ceai de frunze. Ceaiul se prepară foarte ușor, folosind frunze proaspete de hrean care se fierb in apă timp de 20 de minute. Stați cu picioarele în ceai timp de jumătate de oră. Frunzele de hrean vor stimula circulația și vor detoxifia organismul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: