Redactia.ro
Home » Știri » Fugar capturat după 33 de ani: Srilankezul condamnat pentru omor adus în România

Fugar capturat după 33 de ani: Srilankezul condamnat pentru omor adus în România

Kumarasamy Navaneethan a fost prins după 33 de ani.

Într-o operațiune remarcabilă a autorităților judiciare, Kumarasamy Navaneethan, un cetățean srilankez aflat pe lista celor mai căutați infractori internaționali, a fost prins și adus în România după 33 de ani de la comiterea unui omor grav. În 1991, în București, Navaneethan a comis o crimă care a șocat comunitatea: a ucis un conațional, pe care ulterior l-a înfășurat într-un covor și l-a aruncat în Lacul Morii.

Detalii despre capturarea criminalului

Kumarasamy Navaneethan a reușit să evite justiția timp de peste trei decenii, fugind din țară și ascunzându-se sub diverse identități. Recent, el a fost localizat și arestat în Germania, în urma unei operațiuni coordonate de poliția internațională împreună cu autoritățile române. Fugitivul a fost extrădat în România și acum își va ispăși pedeapsa de 19 ani de închisoare la Penitenciarul Rahova.

Acest caz subliniază determinarea și cooperarea internațională în combaterea infracționalității și aducerea în fața justiției a celor care încearcă să se sustragă de la răspunderea penală. „Toți fugarii să ia aminte: nimeni nu e mai presus de lege. Și, într-un final, vor executa pedeapsa într-un penitenciar din țară”, a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, marcând acest caz ca un exemplu al angajamentului României de a urmări și a aduce la răspundere pe cei care fug de lege.

Cazul lui Navaneethan nu este unul izolat, reflectând provocările cu care se confruntă autoritățile în urmărirea și prinderea fugitivilor care comit infracțiuni grave și apoi fug din țară. Această capturare este un semnal important că, indiferent de durata evaziunii, justiția își va urma cursul.

Pentru comunitatea locală, readucerea lui Navaneethan în țară înseamnă închiderea unui capitol dureros și reconfirmarea faptului că niciun act criminal nu rămâne nepedepsit, indiferent de timpul scurs. În plus, acest caz servește drept avertisment pentru alți infractori care s-ar gândi să evadeze din fața justiției.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: