Redactia.ro
Home » Știri » Furtuna Antoni lovește Europa! Coduri roșii și portocalii de ploi și vijelii. Vor fi inundații devastatoare

Furtuna Antoni lovește Europa! Coduri roșii și portocalii de ploi și vijelii. Vor fi inundații devastatoare

Vreme capricioasă de Sfânta Maria 2023: Revine furtunile

Furtuna Antoni lovește Europa! Coduri roșii și portocalii de ploi și vijelii. Vor fi inundații devastatoare. Iată detaliile!

Furtuna Antoni lovește Europa

O furtună puternică și dezastruoasă, numită Antoni, lovește o parte din Europa, aducând cu sine ploi torențiale și vijelii. Mai multe țări se pregătesc pentru impactul furtunii, iar autoritățile locale au emis alerte meteo de cod roșu și cod portocaliu pentru a atenționa populația asupra pericolului.

Serbia, Slovenia și sudul Germaniei se confruntă cu cod roșu de ploi abundente, semnalând condiții extreme de ploaie care pot duce la inundații devastatoare și pagube semnificative.

Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, Italia și Grecia se află sub cod portocaliu de furtuni, avertizând populația cu privire la posibile vijelii periculoase și ploi puternice care ar putea provoca probleme în aceste regiuni.

Franța și Marea Britanie au fost avertizate prin cod galben de furtuni, indicând că se pot produce ploi moderate și vijelii locale, dar fără impact major.

Inundații devastatoare în Slovenia

Cu toate acestea, Slovenia a fost lovita cel mai grav de furtuna Antoni, unde ploile torențiale au fost descrise de echipele de intervenție ca fiind de proporții „biblice”. Regiunile nordice și vestice ale țării au fost grav afectate, cu traficul perturbat și pene de curent în zonele inundate. Salvatorii au intervenit pentru a evacua oamenii din zonele afectate, iar agenția de mediu din Slovenia a emis avertizări roșii privind inundațiile pe scară largă.

Meteorologii avertizează că ploile abundente se vor extinde în Croația și Bosnia și că furtuna nu se va opri în următoarele 24 de ore, crescând riscul de inundații și pagube suplimentare.

Roman Kocilija, șeful salvatorilor din satul Most pri Komendi din Slovenia, a declarat că nivelul apei este de aproximativ doi metri, iar efectele sunt fără precedent în ultimii 1.000 de ani. Drumurile regionale din nordul țării și unele linii de cale ferată au fost închise, iar aproximativ 16.000 de gospodării au rămas fără electricitate.

„Nu am mai văzut astfel de inundații, nu au mai fost, nu doar în ultimii 500 de ani, ci în ultimii 1.000 de ani”, a declarat Roman Kocilija, șeful salvatorilor din satul Most pri Komendi, potrivit Reuters, relatează Anten 3 CNN. 

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: