Redactia.ro
Home » Știri » Furtuna Isha face ravagii în România! Cum va fi vremea în weekend

Furtuna Isha face ravagii în România! Cum va fi vremea în weekend

Furtuna Isha aduce cu sine un nou episod de vreme aspră în România, marcând finalul săptămânii cu ninsori abundente și temperaturi scăzute. Această perioadă îngrijorătoare de iarnă pare să fie ultimul act înaintea unui episod mai blând, cu temperaturi de primăvară pe care multe regiuni ale țării le vor experimenta în curând.

Conform informațiilor furnizate de meteorologi, ninsorile se vor concentra în mod deosebit în nord, centru și nord-est, în timp ce temperaturile vor înregistra scăderi semnificative pe întreg teritoriul țării. De asemenea, se preconizează că vântul puternic va accentua senzația de frig, adăugând un element suplimentar de dificultate la această condiție meteorologică aspră.

Furtuna Isha face ravagii în România

Ziua de vineri, 26 ianuarie, debutează cu o răcire a vremii și precipitații slabe în nord, centru și est. În regiunile nordice, acestea vor lua în principal forma lapoviței și a ninsorii, în timp ce în zonele estice și sud-estice se vor înregistra și ploi.

În Moldova și sud-vestul Olteniei, precum și local în Transilvania, vântul va atinge cote destul de ridicate, cu rafale de 50 – 60 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1800 m, vor fi rafale de 80 – 100 km/h, însoțite de ninsori viscolite. Temperaturile maxime vor oscila între 0 și 9°C, cu minime cele mai scăzute în Maramureș, Bucovina și estul Transilvaniei, și cele mai ridicate în sudul Munteniei și al Olteniei.

Cum va fi vremea în weekend

Sâmbătă, 27 ianuarie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un front atmosferic traversează țara, aducând un nou val de precipitații. În Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei, ninsorile predomină, cu depuneri semnificative de zăpadă, în timp ce în alte regiuni vor fi ploi și precipitații mixte.

În Oltenia, în schimb, se anunță o vreme frumoasă, cu temperaturi locale de până la 9 – 12°C. În restul țării, inclusiv în nord, centru, nord-est și sud-est, temperaturile vor fi mai scăzute, între 0 și 5°C, iar din cauza vântului puternic, temperaturile resimțite vor fi mai joase în întreaga țară.

Duminică, 28 ianuarie, se preconizează ninsori slabe dimineața în unele zone din estul țării, iar ulterior doar la munte. Oltenia va înregistra din nou cele mai ridicate temperaturi, atingând 7 – 10°C, în timp ce nordul Moldovei și estul Transilvaniei vor avea temperaturi cuprinse între 0 și 2°C. În restul țării, temperaturile vor oscila între 2 și 7°C.

Cu începere din această zi, presiunea atmosferică va crește, aducând o vreme mai caldă în prima parte a săptămânii următoare. Chiar dacă nopțile vor fi reci și înghețate, zilele vor fi însorite și destul de călduroase pentru această perioadă a anului, conform meteoradar.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: