Redactia.ro
Home » Știri » Furtuna Isha lovește România! Ce temperaturi se vor înregistra în toată țara

Furtuna Isha lovește România! Ce temperaturi se vor înregistra în toată țara

În urma furtunii Isha, care a afectat nordul și vestul Europei, România se confruntă cu cea mai geroasă perioadă din acest an. Temperaturile scăzute au atins cote alarmante, ajungând până la minus 18 grade Celsius în zonele montane.

În urma furtunii Isha, România se confruntă cu o perioadă meteorologică dificilă, cu temperaturi extrem de scăzute și condiții de polei periculoase pentru șoferi. Este important ca locuitorii să rămână informați cu privire la evoluția vremii și să ia măsuri de precauție pentru a face față condițiilor meteorologice extreme.

Furtuna Isha lovește România

În ciuda acestui context meteorologic nefavorabil, meteorologii anunță că țara va continua să resimtă impactul furtunii Isha, iar temperaturile vor rămâne negative până cel puțin miercuri. Cu toate acestea, există și o veste bună, deoarece se preconizează o îmbunătățire treptată a vremii, chiar dacă precipitațiile nu vor părăsi complet peisajul meteorologic.

”Vom avea predominant ninsori, dar și în zona montană înaltă, în toate masivele, unde, dacă la început vorbim de ninsori, la mijlocul acestei săptămâni, după episodul de ger, pentru că temperaturile vor mai crește, nu simțitor, dar vor deveni în general pozitive ziua, și chiar și minimele, pe parcursul nopților, vor mai crește, aceste ninsori, care la început vor predomina în regiunile intracarpatice și în zonele de munte, vor traversa și partea de sud-est și est a României.

Ce avem dinspre partea de vest a Europei, intersecția unor mase de aer foarte reci, la contactul cu masa de aer dinspre latitudini nordice, care aduce acest val de aer polar, aduce și intensificările de vânt. Pentru că și în zona montană, la noi, vom vorbi la mijlocul acestei săptămâni, în intensificare, de viteze ale vântului mai mari de 60-80 km/h, cu siguranță și în zonele mai joase de relief, viteze de 40-50 km/h, în condițiile valorilor preponderent negative, vor amplifica senzația de rece”, a explicat directorul Administrației Naționale de Meteorologie la Antena 3 CNN.

Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

În săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024, se așteaptă ca valorile termice să fie mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de nord-est a teritoriului. Cu toate acestea, regimul pluviometric va varia, fiind local excedentar în nordul țării și apropiat de cel normal în regiunile centrale, în timp ce în restul țării va fi în general deficitar, mai ales în regiunile sudice.

În săptămâna următoare, 29.01.2024 – 05.02.2024, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, în special în regiunile sud-vestice și în extremitatea de nord-est a țării. Totuși, cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, cu accent în regiunile sud-vestice.

În perioada 05.02.2024 – 12.02.2024, se preconizează o creștere a temperaturilor medii ale aerului, cu valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sud-vestice, nord-estice și local în cele centrale și nord-vestice. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sudice și sud-estice, în timp ce în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Ultima săptămână a prognozei, 12.02.2024 – 19.02.2024, aduce cu sine mediile valorilor termice apropiate de cele specifice pentru acea perioadă în cea mai mare parte a țării, posibil cu ușoare creșteri în sud-vest și nord-est. Cantitățile de precipitații vor fi în jurul celor normale pentru această perioadă, acoperind întreg teritoriul României.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: