Redactia.ro
Home » Știri » Furtuna Pia lovește România cu temperaturi neobișnuite, viscol și ninsoare. Crăciun alb în țară. Zonele vizate

Furtuna Pia lovește România cu temperaturi neobișnuite, viscol și ninsoare. Crăciun alb în țară. Zonele vizate

Furtuna Pia lovește România cu temperaturi neobișnuite, viscol și ninsoare. Crăciun alb în țară. Zonele vizate

Furtuna Pia lovește România cu temperaturi neobișnuite, viscol și ninsoare. Crăciun alb în țară. Iată zonele vizate!

Furtuna Pia lovește România cu temperaturi neobișnuite, viscol și ninsoare

România se confruntă cu un episod de vreme severă, pe apropierea sărbătorilor de iarnă, odată cu sosirea Furtunii Pia. Vânt puternic, viscol, ninsoare și precipitații sunt prognozate pe întreg teritoriul, iar temperaturile vor fi neobișnuit de scăzute, mai ales în prima zi de Crăciun.

Crăciun alb în țară. Zonele vizate

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a emis avertizări pentru un cod galben generalizat în țară și un cod portocaliu, în special în zona montană, unde se așteaptă viteze ale vântului de 110-120 km/h, generând viscol intens și troiene de zăpadă, potrivit newsweek.ro.

Viteza vântului va afecta întreaga țară, cu valori de 55-60 km/h în zonele joase și de 90-100 km/h la munte. Rafalele la altitudini peste 1500 m vor depăși 110-120 km/h. Precipitațiile vor varia de la ploi la ninsori, cu temperaturi maxime între 1 și 11 grade, iar cele minime între -5 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și 3 grade pe litoral.

Se anticipă înnorări și ploi slabe în București, cu temperaturi maxime de 9-10 grade și minime de 1-2 grade. La munte, se anunță ninsori abundente și rafale mari de vânt, iar în zonele joase, ploile pot trece la lapoviță și ninsoare. Meteorologii asigură că perioada de vreme rea va fi de scurtă durată, îmbunătățindu-se în preajma Ajunului Crăciunului.

După aceste fenomene, de duminică, se prognozează o creștere accentuată a temperaturilor, atingând valori neobișnuit de ridicate pentru această perioadă, cu 13-14 grade în sud-vest și vestul țării și chiar 17-18 grade Celsius în următoarele zile.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: