Redactia.ro
Home » Știri » Gabriel Dorobanțu, audiat la DIICOT! A fost lăsat fără bani în cont

Gabriel Dorobanțu, audiat la DIICOT! A fost lăsat fără bani în cont

Gabriel Dorobanțu, audiat la DIICOT! Cântărețul s-a trezit fără bani în cont și a sesizat oamenii legii. Gabriel Dorobanțu a căzut victima infractorilor care clonează cartele de telefon. Cum și-a dat seama artistul de acest lucru?

Gabriel Dorobanțu, audiat la DIICOT! A fost lăsat fără bani în cont

Gabriel Dorobanțu, audiat la DIICOT! Artistul a fost ținta hoților care clonează cartele și care s-au folosit de contul său de pe rețelele de socializare, dar și contul bancar. Mai mult, infractorii au reușit să obțină bani mulți de la prietenii săi, cu ajutorul numărului său de telefon și contul de pe rețelele de socializare, informează Antena 3. Cum a reușit să afle artistul despre aceste fraude?

Gabriel Dorobanțu a început să simtă că este vorba despre ceva suspect la mijloc, atunci când a fost contactat de o companie de telefonie mobilă și care l-a informat că a cumpărat un telefon scump. Știind că nu a făcut acest lucru și chiar insistând că nu e comanda sa, Gabriel Dorobanțu a început să-și pună semne de întrebare.

„Mi-am recuperat prejudiciul și merg la audieri. Am văzut că lipseau bani, am făcut sesizate către bancă şi mi-au dat banii. Nu era o sumă mare, dar erau banii mei (…) Nu știu cum au făcut (infractorii, n.r.), nu e treaba mea. Prima atentionare a fost când am primit telefon de la compania de telefonie mobilă că am făcut comandă de telefon foarte scump. Am negat, am insistat că nu e comanda mea (…) S-au încărcat cartele pe aboamentul de net, telefon și televzor, s-a vorbit cu prietenii mei de pe Facebook și li s-a cerut bani, mulți au dat. Am înțeles ca sunt sume destul de mari”, a declarat Gabriel Dorobanţu înainte de a fi audiat de procurori.

În rețeau de clonare a cartelelor, se aflau 14 indivizi care au avut ca țintă mai mulți artiști, precum Jean de la Craiova sau surorile de la Bambi. Prejudiciul faptei lor se ridică la 100.000 lei.

Cum comiteau infractorii fapta

Indivizii știau foarte bine cum să acționeze în comiterea faptei. Încercau să obțină numărul victimei și apoi solicitau unei rețele de telefonie mobilă să-l transfere pe o altă cartelă. Ulterior, le era ușor să intre în posesia conturilor acestora de rețele de socializare, prin schimbarea parolelor. Odată ce aveau acces la acestea luau legătura cu prietenii victimelor și cereau bani, dându-se drept autorul conturilor.  Pe rețeua de socializare a lui Gabriel Dorobanțu cereau prietenilor acestuia să le trimită banii mai rapid, prin Revolut. De atfel, cu ajutorul numerelor de telefon făceau comenzi și alte achiziții scumpe.

Gabriel Dorobanțu  este un cântăreț de muzică pop și are 68 de ani. Nu s-a căsătorit niciodată, iar într-un interviu a mărturisit motivul. El a dezvăluit că în tinerețea a fost foarte îndrăgostit de o femeie, care l-a părăsit, în cele din urmă. Dezamăgirea a fost atât de mare, încât nu a mai putut iubi vreodată, o altă femei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: