Redactia.ro
Home » Știri » Gabriela Firea, luată în vizor de DNA! A fost denunțată în scandalul azilelor

Gabriela Firea, luată în vizor de DNA! A fost denunțată în scandalul azilelor

Gabriela Firea, luată în vizor de DNA! A fost denunțată în scandalul azilelor

Gabriela Firea, luată în vizor de DNA! A fost denunțată în scandalul azilelor. Iată detaliile!

Gabriela Firea, luată în vizor de DNA! A fost denunțată în scandalul azilelor

Europarlamentarul Vlad Gheorghe, membru al USR, a declarat că a depus o plângere penală împotriva Gabrielei Firea, fostul ministru al Familiei, în legătură cu scandalul azilelor de bătrâni. Acesta a înaintat denunțul la Direcția Națională Anticorupție, acuzând-o pe Gabriela Firea de abuz în serviciu.

Vlad Gheorghe a explicat că motivele pentru denunț sunt susținute de declarațiile făcute de Gabriela Firea, care consideră că constituie practic un autodenunț. În documentele procurorilor despre cazul azilelor, se arată că un angajat al Gabrielei Firea era unul dintre capii rețelei implicate.

Un alt aspect adus în discuție de Vlad Gheorghe este legat de șoferul Gabrielei Firea, Ștefan Godei. Inițial, Firea a negat că l-ar fi avut ca șofer, dar apoi a declarat că i-a pus mașina la dispoziție colegilor săi. Gheorghe consideră că există mai multe probleme în această situație, deoarece Godei era capul rețelei de azile, dar în același timp avea pontaje la Parlamentul României, ceea ce ridică suspiciuni serioase.

Vlad Gheorghe a subliniat că nu este credibil ca Gabriela Firea să nu fi știut despre activitățile ilegale ale angajatului ei, mai ales că acesta avea un rol important în conducerea rețelei de azile. Acest aspect îi atrage acuzația de abuz în serviciu.

„Motivele sunt cele anunțate fix de Gabriela Firea. Mă bazez fix pe declarațiile dânsei care, în opinia mea, constituie autodenunț.

În primul rând, există acele documente în rechizitoriul procurorilor în legătură cu azilele groazei, unde se arată clar că angajatul Gabrielei Firea era unul din capii rețelei.

În același timp, Gabriela Firea inițial a spus că nu l-a avut ca șofer, după care a spus că l-a dat spre folosință colegilor dânsei.

Avem mai multe probleme aici. În primul rând, omul acela (Ştefan Godei – n.r.) era capul rețelei de azile și în același timp avea pontaje la Parlamentul României, respectiv la Senat, ceea ce aici este o problemă foarte mare.

În al doilea rând, dna. Gabriela Firea nu putea să își dea angajații din stânga, în dreapta, cu atât mai puțin nu putea să-i lase să facă niște infracțiuni în același timp, că nu cred că le făcea noaptea”, a spus Vlad Gheorghe, avocat, joi, la Antena 3 CNN.

Gabriela Firea: „Doar invenţii”

În replică, Gabriela Firea a răspuns că, în timpul mandatului ei ca primar general, a primit numeroase plângeri penale din partea parlamentarilor, europarlamentarilor și consilierilor USR. Ea consideră că aceste acuzații nu s-au dovedit a fi reale și că instituțiile statului au datoria să-și facă treaba în astfel de cazuri.

„Ca primar general am avut zeci de plângeri făcute de parlamentari, europarlamentari şi consilieri USR. Atât ştiu ei, să facă plângeri penale. Cu munca şi rezultatele pentru cetăţeni, nu au dat roade. Nimic nu s-a dovedit din ceea ce au reclamat pentru că nu era nimic real. Doar invenţii! Instituţiile statului este normal să îşi facă datoria”, a declarat Gabriela Firea.

 Sursa foto: Arhivă
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: