Redactia.ro
Home » Stiri Locale » Gata, e OFICIAL! În ce localitate din România s-a impus carantina

Gata, e OFICIAL! În ce localitate din România s-a impus carantina

Carantina

Numărul mare de cazuri de coronavirus determină autoritățile să adopte noi restricții. Drept urmare, joi dimineață, o localitate din țară a intrat în carantină și urmează să se întâmple la fel și cu alte zone dacă bilanțul de infectări va fi foarte mare. 

Ce localitate a intrat în caratină

O localitate din țară a intrat în carantină, joi dimineață. Din cauza numărului mare de noi cazuri, autoritățile au decis ca în localitatea Cuca din județul Galați să se ia o astfel de măsură, pentru 14 zile.  Rata de infectare cu coronavirus a ajuns aici la  4,74 cazuri la mia de locuitori, potrivit Capital

Cum se poate ieși din localitate

Timp de 14 zile oamenii vor avea voie să iasă din localitate doar în baza unei declarații pe propria răspundere similară cu cea din starea de urgență. Poliția și Jandarmii păzesc ieșirile din Cuca. Persoanele ce desfăşoară activităţi agricole vor completa de asemenea declaraţia pe proprie răspundere pentru a se putea deplasa, la fel și cei care merg la serviciu.

Din cauza restricțiilor impuse, în localitate transportul de marfă, materii prime sau alimente pentru populaţie se va realiza pe baza documentelor justificative, care să indice scopul şi destinaţia transportului.

În plus, voluntarii vor asigura alimente, medicamente şi bunuri de strictă necesitate, pe baza unei adeverinţe eliberate de către Primăria Cuca. Lista de voluntari va avea un număr de maxim 15 persoane şi va fi întocmită de către Primăria Cuca, componenţa acesteia rămânând neschimbată pe toată durata institurii măsurii şi avizată de către Centrul Judeţean pentru Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Galaţi.

Ce alte zone ar mai putea intra în carantină

Cele mai afectate locuri sunt București, Suceava, Brașov, Prahova, Iași, Argeș, Bacău și Galați. Așadar, aici ne-am putea aștepta să se instituie carantină din cauza numărului mare de infectări.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: