Redactia.ro
Home » Știri » Orașul la un pas să intre din nou în carantină. Se închid școlile, restaurantele și magazinele

Orașul la un pas să intre din nou în carantină. Se închid școlile, restaurantele și magazinele

Pandemia se intensifică de luni de zile și în New York. Orașul prevede să reînchidă, printre altele, școlile, restaurantele și magazinele. 

 

Care sunt zonele afectate de aceste măsuri

 

Orașul american este pregătit să reînchidă zone importante ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID-19, relatează AFP. Mai mult este prevăzută închiderea școlilor, a restaurantelor și a magazinelor considerate neesențiale din Brooklyn și Queens. Primarul democrat al New Yorkului, Bill de Blasio, a anunțat duminică, într-o conferință de presă, că propune închiderea tuturor școlilor și a magazinelor neesențiale din nouă cartiere. Mai mult, primarul așteaptă undă verde a guvernatoruui statului pentru a lua această decizie.  ”Din nefericire, azi nu e o zi de sărbătoare (…). Newyorkezii au muncit dur pentru a controla covid-19, iar noi nu facem această propunere cu uşurinţă”, a subliniat Bill de Blasio, citat de News.ro.

Primarul consideră că sunt luate măsurile considerate necesare în aceste momente. Bill de Blasio critică și modul implicit în care Guvernul Trump și republicanii nu au luat virusul în serios. 11 cartiere sunt supravegheate în acest moment, șase în Queens și trei în Brooklyn.

Rata testelor pozitive din cele nou cartiere depășește, în prezent, 5,6 % și atinge 8,3 % în Brooklyn.

Vom încerca să vedem dacă putem redresa situaţia fără să aplicăm restricţii mari”, a subliniat primarul De Blasio.

 

Plan de reizolare parțială

Acest plan de reziolare parțială intervine, în contextul în care, după săptămâni întregi de dezbatere, New Yorkul tocmai și-a redeschis școlile publice, printr-un model hibrid, carea lternează școala online cu învățământul în clasă, conform ȘtirilePro Tv. Mai mult, și restaurantele au fost deschise, dar doar la o capactate de 25%.

Primarul New Yorkului spune, printre altele, că şcolile publice – minoritare în mai multe cartiere vizate de reintroducerea în carantină – nu sunt puse în discuţie. Motivul pentru care acesta dorește închiderea acestora este ”dintr-o abundenţă de precauţie”.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: