Redactia.ro
Home » Știri » Gaze lacrimogene la priveghiul lui Maradona. Fanii au încercat să ia cu asalt Casa Rosada

Gaze lacrimogene la priveghiul lui Maradona. Fanii au încercat să ia cu asalt Casa Rosada

Priveghiul lui Maradona a fost marcat incidente extrem de violente. Fanii adunați în număr uriaș s-au înghesuit să îi aducă un ultim omagiu legendarului fotbalist. Nu a durat până când spiritele s-au încins. S-a lăsat cu gaze lacrimogene după ce fanii lui El Pibe au început să arunce cu pietre și sticle.

Priveghiul lui Maradona s-a desfășurat liniștit în primele ore de la deschiderea ușilor de la Casa Rosada, acolo unde a fost depus trupul neînsuflețit al lui Diego Maradona, pentru ca oamenii să își ia un ultim rămas bun de la legenda argentinienilor.

Gaze lacrimogene la priveghiul lui Maradona

Incidentele au pornit în momentul în care s-au adunat din ce în ce mai mulți fani care și-au dorit să ajungă la catafalcul legendarului El Pibe, așa cum mai era numit de fani Maradona. „Totul s-a încheiat în cel mai rău mod posibil”, au transmis cei de la publicația Tyv Sports.

Diego Maradona a murit miercuri, 25 noiembrie, la 60 de ani. Vestea a șocat întreg mapamondul, iar în Argentina au fost decretate zile de doliu. La priveghiul legendarului fotbalist au venit un număr uriaș de oameni. Centrul capitalei argentiniene Buenos Aires a fost efectiv blocat de aproximativ un milion de fani care s-au înghesuit să îi aducă un ultim omagiu idolului lor. Nu a durat deloc mult până când spiritele s-au încins. Fanii lui Maradona au început să arunce cu pietre și sticle, moment în care forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene, fiind nevoie să intervină în forță. Incidentele deosebit de grave de la priveghiul lui Maradona ar fi pornit de la faptul că nu toți fanii au apucat să ajungă la sicriul legendarului fotbalist.

Fanii adunați au fost extrem supărați din cauza timpului extrem de scurt pe care îl au la dispoziție pentru a se reculege lângă idolul lor, doar până la orele 16, potrivit programului oficial. Ba mai mult, fanii susțin că iar porțile de la Casa Rosada au fost închise de la ora 15:45, scriu cei de la ProSport.

Fanii nervoși au încercat să ia cu asalt Casa Rosada, locul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Diego Maradona. Pe lângă gaze lacrimogene, polițiștii argentinieni s-au văzut nevoiți să tragă și gloanțe de cauciuc pentru a dispersa mulțimea violentă.

Președintele argentinian Alberto Fernandez a încercat să calmeze oamenii și să discute cu cei care se aflau în apropiere de Casa Rosada, în speranța că va evita o adevărată revoltă.

Deocamdată nu s-a mai comunicat nimic despre cum se va desfășura înmormântarea lui Diego Maradona.

Din primele informații, funeraliile ar fi trebuit să aibă loc la periferia orașului Buenos Aires.

Însă având în vedere incidentele deosebit de grave care au marcat priveghiul lui Maradona, există șanse ca planurile inițiale să nu mai fie deloc aceleași.

Maradona a murit la 60 de ani

Diego Armando Maradona a murit la 60 de ani, în urma unui stop cardiac. Decesul a fost anunțat oficial de canalul Todo Noticias, iar confirmarea veștii tragice a venit chiar de la agentul lui Maradona, Matias Morla.

Preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a decretat trei zile de doliu naţional după moartea legendei Diego Armando Maradona, considerat idolul acestei țări.

„În urma morţii lui Diego Armando Maradona, preşedintele va decreta trei zile de doliu naţional, de astăzi”, a anunțat un mesaj oficial venit în urmă cu o zi de la Preşedinţia Argentinei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: