Redactia.ro
Home » Monden » George Buhnici se confruntă cu consecințele comentariilor jignitoare în scandalul „celulită și vergeturi”. CNCD a stabilit câți bani are de plătit 

George Buhnici se confruntă cu consecințele comentariilor jignitoare în scandalul „celulită și vergeturi”. CNCD a stabilit câți bani are de plătit 

George Buhnici se confruntă cu consecințele comentariilor jignitoare în scandalul „celulită și vergeturi”. CNCD a stabilit câți bani are de plătit 

George Buhnici se confruntă cu consecințele comentariilor jignitoare în scandalul „celulită și vergeturi”. CNCD a stabilit câți bani are de plătit. Iată detaliile!

George Buhnici se confruntă cu consecințele comentariilor jignitoare în scandalul „celulită și vergeturi”

Într-un moment în care impactul cuvintelor este mai puternic ca niciodată, influencerii se confruntă cu o realitate incontestabilă, puterea discursului lor nu este fără consecințe. George Buhnici, fost jurnalist și cunoscut influencer, a devenit subiectul unui scandal care a culminat cu o decizie a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

CNCD a stabilit câți bani are de plătit. Iată detaliile!

În urmă cu mai bine de un an, Buhnici a stârnit un val de critici și indignare după ce a făcut comentarii jignitoare despre femeile care au vergeturi și celulită. Procesul care a urmat a avut un final nefericit pentru influencer, cu o amendă de 3.000 de lei impusă de CNCD. Cu toate că suma inițială propusă de CNCD era de 20.000 de lei, instanța a decis să o reducă la 3.000 de lei.

Secretarul de stat, Cristian Jura, susține că această hotărâre nu face decât să confirme soluția inițială a CNCD și consideră evenimentele drept un act de discriminare. Într-o declarație pentru spectacola.ro, Jura a subliniat importanța responsabilității cuvintelor în spațiul public, în special atunci când este vorba despre influenceri și modele de comportament.

„Consider că decizia instanței nu face decât să evidențieze soluția dată de noi.  Da, a fost un act de discriminare și îmi doresc ca toți influencerii să înțeleagă importanța sau valoarea modului în care se exprimă în spațiul public. Cu atât mai mult când vorbim despre etaloane”, a declarat Cristian Jura, pentru spectacola.ro.

În comunicatul oficial emis de CNCD, s-a specificat că afirmațiile lui George Buhnici au reprezentat o faptă de discriminare și au încălcat dreptul la demnitate umană conform O.G. 137/2000, republicată.

Comentariile incriminate au fost făcute în cadrul emisiunii TV „XNS” difuzată pe postul Antena 1. Buhnici a sugerat că femeile ar trebui să investească mai mult în sală și să își păstreze pielea fără vergeturi pentru a fi atrăgătoare.

Decizia instanței de a reduce amenda inițială poate genera controverse, dar, potrivit lui Jura, focusul ar trebui să rămână pe conținutul defăimător la adresa femeilor din România.

„Consider că decizia instanței nu face decât să evidențieze soluția dată de noi.  Da, a fost un act de discriminare și îmi doresc ca toți influencerii să înțeleagă importanța sau valoarea modului în care se exprimă în spațiul public. Cu atât mai mult când vorbim despre etaloane. Decizia instanței de a reduce valoarea amenzii dispuse de noi, nu o comentez. Cred că focusul ar trebui să rămână pe conținutul unui act defăimător la adresa femeilor din România”, a adăugat acesta.

Comunicatul CNCD

„Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor din data de 31 august 2022, a adoptat următoarea hotărâre:

1. Afirmațiile făcute de George Daniel Buhnici la adresa femeilor în cadrul emisiunii TV „XNS”, în luna iulie a anului curent, emisiune ce a fost difuzată pe postul TV Antena 1, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate umană, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 20.000 lei față de George Daniel Buhnici. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7 voturi)”

Declarația sancționată

”Și-am văzut fete care arată foarte bine, aici. Dar am văzut și fete care nu arată foarte bine. Și nu as vrea să mi se interpreteze, suntem la un festival, putem să dăm vina pe orice, bă, dar serios, mai mergeți pe la sală fetelor!”

”Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală.

Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!”, a spus Buhnici într-un interviu pentru Antena Stars.

”Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele. Jur. Uită-te la ea!” Câți ani îi dai?”(…) Băi, dacă îți spun vârsta adevărată o să înțelegi că e minoră, că dacă scazi cât i-ai dat tu cu cât are ea, minoră iese”, se arată în comunicatul CNCD.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: