Redactia.ro
Home » Sport » George Buta, aur pentru România la Campionatele Mondiale de Biatlon pe Role. Este prima medalie din istoria țării noastre la acest sport

George Buta, aur pentru România la Campionatele Mondiale de Biatlon pe Role. Este prima medalie din istoria țării noastre la acest sport

George Buta a făcut istorie, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de Biatlon pe Role. A câștigat medalia de aur, dar totodată și prima medalie a României la acest sport.

George Buta, aur pentru România la Campionatele Mondiale de Biatlon pe Role. Este prima medalie din istoria țării noastre la acest sport

George Buta s-a calificat astfel la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2022 și a fost o surpriză și pentru el faptul că a câștigat o victorie atât de importantă.

”Aur pentru România la Campionatele Mondiale de Biatlon pe Role! George Buta a câștigat la Nove Mesto proba de super sprint de 7,5 km. Buta a adus astfel primul titlu mondial la seniori României în biatlonul pe role. Buta a avut patru trageri fără ratări și a terminat cursa în 19:36.5 minute devansându-i pe Yaroslav Kostyukov (RBU) și Florent Claude(Bel)„ a anunțat Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

„Este o mare surpriză și pentru mine acest rezultat. Sunt fericit și sper să mă calific la JO Beijing 2022!”, a spus și proaspătul campion mondial, George Buta.

Dan Negru a primit un mesaj despre victoria lui George Buta

Dan Negru a primit un mesaj de la unul dintre fanii săi pe facebook, care l-a anunțat despre victoria lui George Buta. Mai exact, de la fratele acestuia.

”Am primit mesajul asta azi-noapte de la fratele unui om de aur. Oamenii excepționali de lângă noi , anonimi!„, a scris Dan Negru pe facebook-ul său.

”Îmi place foarte mult cum reușiți să puneți punctul pe ”i” în majoritatea situațiilor. Astăzi, fratele meu George Buta a scris istorie pentru România, câștigând medalia de aur la campionatele mondiale biatlon vara schi role (…) Mă gândeam că cu ajutorul dumneavoastră să facem sportul acesta mai cunoscut”, a fost o parte din mesajul pe care i l-a scris lui Dan Negru, fratele lui George Buta, Cătălin Buta.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Catalin Buta 00:11 Bună seara, nu vreau sa deranjez dar îmi place foarte mult cum reușiți sa puneți punctul pe "i" în majoritatea situațiilor, astăzi fratele meu George Buta a scris istorie pentru România câștigând medalia de aur la campionatele mondiale biatlon vara schi role. Este prima medalie din istoria României la acest sport și ma gândeam ca cu ajutorul dumneavoastră putem face sportul asta mult mai cunoscut și mai bine înțeles de către toți iubitorii de sporturi. Mulțumesc”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: