Redactia.ro
Home » Știri » George Simion a fost mânjit cu cerneală în timpul manifestațiilor de la Iași. Liderul AUR nu s-a lăsat intimidat de acest incident

George Simion a fost mânjit cu cerneală în timpul manifestațiilor de la Iași. Liderul AUR nu s-a lăsat intimidat de acest incident

GALERIE FOTO (5) George Simion a fost mânjit cu cerneală în timpul manifestațiilor de la Iași

George Simion a fost mânjit cu cerneală în timpul manifestațiilor de la Iași. Liderul AUR George Simion a fost atacat cu cerneală la Iași, în timpul unei acțiuni care a fost organizată în 24 ianuarie. Un participant la aceste manifestări l-a stropit cu cerneală albastră pe Simion.

George Simion a fost mânjit cu cerneală în timpul manifestațiilor de la Iași. Liderul AUR nu s-a lăsat intimidat de acest incident

George Simion a fost stropit cu cerceală pe față de către unul dintre participanții la manifestațiile organizate cu ocazia Unirii Principatelor Române. Liderul AUR a declarat că nu știe cine a aruncat cu cerneală pe el, dar a sublinit că nu se lasă intimidat de acest incident. Jandarmii l-au ridicat imediat pe cel care a recurs la acest gest. „În jurul orei 10.25, asupra unuia dintre participanţii prezenţi în Piata Unirii din Iaşi, la o manifestare publică nedeclarată, a fost aruncată o substanţă lichidă de culoare albastră. În acest caz, două persoane au fost identificate şi extrase din mulţime de către Poliţia Locală a Municipiului Iaşi şi au fost preluaţi de Secţia 3 Poliţie a Municipiului„, se arata in comunicatul oficial.

AUR a organizat luni un eveniment în centrul Iași pentru a celebra Ziua Micii Uniri, în ciuda restricțiilor impuse de autorități în pandemie. Evenimentul la care participă sute de persoane îi are în centru pe copreședinții AUR George Simion și Claudiu Târziu și pe candidatul anunțat al partidului la prezindențiale, Călin Georgescu.

George Simion,derapaj la adresa polițiștilor

Liderul AUR, George Simion, a făcut scandal la Iași, în noaptea de duminică spre luni, când autocarul în care se afla cu mai mulți simpatizanți a fost oprit de polițiști, iar lui i s-a cerut să se legitimeze. Simion s-a declarat înverșunat, iar la un moment dat s-a spus unui agent:„Poate te duci să calci un copil pe trecerea de pietoni, între timp!”

Simion a început să-i jignească pe polițiști. „Cine v-a dat ordin? Retrageți-vă la unitate că nu se comite nicio ilegalitate aici. Sunteți polițist sau milițian? Sunteți o rușine pentru uniforma dumneavoastră”, se aude George Simion comentând în timp ce filmează.

Oamenii legii i-au cerut șoferului autocarului să se legitimeze, după care l-au verificat cu etilotestul și i-au cerut să mute vehiculul. Timp de 25 de minunte, liderul AUR a comentat și a filmat, certându-se cu polițiștii. De asemenea, acesta l-a certat și pe primatul orașului, Mihai Chirica. „În loc să prindă hoții, ia uite poliția în acțiune. 112, poliția în acțiune, s-a parcat un autocar în parcare, vor să facă hora unirii și alte ilegalități. Nu e vina Poliției, ca să ne înțelegem! E vina ăstora care le dau ordine în halul ăsta. Așa au primit ei ordin că nu avem voie cu autocarul în parcare”, continuă liderul AUR în transmisiunea live de pe Facebook.

Primarul municipiului Iași a anunțat că manifestările publice de Ziua Micii Uniri, au fost anulate. Au avut loc doar câteva eveniment restrânse, organizate în interiorul câtorva instituții. „Nu vom mai face pentru că ar fi trebuit să păstrăm maximum 500 de persoane, toţi vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi, ceea ce este imposibil să faci nişte manifestări populare. Nu e pentru Ziua Unirii. De Ziua Unirii, trebuie să fim toţi afară, împreună. Dacă nu se poate, atunci să fim toţi împreună, metaforic, la casele noastre și să sărbătorim această zi. Sunt alte evenimente făcute de diverse instituţii, inclusiv noi, dar în incintă, cu număr redus de persoane, cu condiţiile de pandemie respectate”, a spus primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: