Redactia.ro
Home » Știri » George Simion, răspuns dur la adresa președintelui Klaus Iohannis: „Nu este stăpânul nostru”

George Simion, răspuns dur la adresa președintelui Klaus Iohannis: „Nu este stăpânul nostru”

George Simion, răspuns dur la adresa președintelui Klaus Iohannis

George Simion, răspuns dur la adresa președintelui Klaus Iohannis. Liderul AUR anunța în urmă cu o lună, demiterea Guvernului. În urmă cu o zi, Florin Cîțu a fost demis, prin votul parlamentarilor. George Simion a făcut declarații dure la adresa președintelui României, iar în următoarele zile vor avea loc noi negocieri între Iohannis și partidele reprezentate în Parlamentul României.

George Simion, răspuns dur la adresa președintelui Klaus Iohannis: „Nu este stăpânul nostru”

George Simion, răspuns dur la adresa președintelui Klaus Iohannis. Florin Cîțu a fost demis după votul de ieri, iar România a intrat într-o criză guvernamentală și politică. La finalul zilei, președintele statului, Klaus Iohannis declara în fața presei, acuzând că USR PLUS este vinovat pentru generarea situației actuale. De asemenea, liderul statului a declarat că abia săptămâna viitoare va chema partidele la negocieri. Pe pagina sa oficială de Facebook, Iohannis a postat un text referitor la cele întâmplat în Parlamentul României. „(…) Trebuie să găsim o soluție pentru că România trebuie guvernată și este momentul pentru decizii mature din partea politicienilor.Pentru a da timp partidelor să se întrunească în forurile interne și să vină cu o abordare matură, voi convoca consultări săptămâna viitoare.”, declara Klaus Iohannis.

În urmă cu o lună, șeful AUR, George Simion declara că va demite Guvernul, iar ieri Cîțu a fost demis. La postarea lui Iohannis, Simion i-a transmis un mesaj tranșant acestuia. „Maxim luni altfel temporizezi degeaba și începem procedurile de suspendare, domnule președinte al României, stat eșuat. Noi știm foarte bine ce vrem.”

De asemenea, liderul AUR, a făcut miercuri o declarație publică, în care a subliniat ideea demarării procedurilor de suspendare de funcție, numai în cazul în care Iohannis va tergiversa negocierile și îl va menține pe Florin Cîțu în funcția de premier. „În momentul în care Klaus Iohannis, săptămâna viitoare, nu desemnează un prim-ministru în urma consultărilor pe care trebuie să le aibă cu partidele, dacă va prelungi interimatul, noi vom acţiona în consecinţă. (…) Dacă intenţionează să amâne Guvernul acesta interimar, să prelungească domnia domnului Cîţu, care a fost demis de Parlament, vom iniţia procedurile de suspendare.

Săptămâna viitoare, în momentul în care vom vedea care este răspunsul lui Klaus Iohannis, îl avertizăm, nu este stăpânul nostru, suntem trimişi aici, în Parlament, de un număr important de români. La viitoarele alegeri o să avem şi mai multe voturi şi mai multă susţinere din partea românilor. Procedură parlamentară, dublată cu democraţie participativă din partea cetăţenilor”, a declarat George Simion.

Guvernul Cîțu a fost demis

Miercuri, Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari au votat moțiunea de cenzură depusă de PSD, fiind cel mai mare vot cu care a fost demis un Guvern în România. Din totalul de 466 de parlamentari, 318 au fost prezenți și doar 281 parlamentari au votat.

S-au înregistrat 281 de voturi „pentru”, 0 voturi „împotriva” şi 0 abţineri. Guvernul actual va intra într-o perioadă de interimat, iar partidele politice urmează să aibă întrevederi la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis după mai puțin de 11 luni de la învestire, și la o lună de la retragerea USR-PLUS de la guvernare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: