Redactia.ro
Home » Știri » George Simion, liderul AUR, vrea legalizarea cannabisului în România: ”Pentru uz medicinal”

George Simion, liderul AUR, vrea legalizarea cannabisului în România: ”Pentru uz medicinal”

George Simion vrea legalizarea cannabisului

George Simion vrea să fie legal cannabisul și în România. Liderul AUR spune că substanța interzisă în țară poate fi utilizată în scop medicinal.

George Simion, liderul AUR, vrea legalizarea cannabisului în România: ”Pentru uz medicinal”

În prezent, în România, cannabisul este considerat un drog în România și face parte, așadar, din categoria substanțelor interzise. Liderul AUR, George Simion, este de părere că utilizarea cannabisului în România ar trebui să fie legală, pentru că ar ajuta bolnavii de cancer și leucemie.

„Este vorba de CBD, o substanță pe care o avea cânepa pe care o folosim de mii de ani. Cânepa a fost aproape interzisă în România din motive absurde. Nu este vorba despre consum de droguri, este vorba despre a alina durerea bolnavilor. Mulți în perioada aceasta de cancer și leucemie au trebuit să facă ilegalități și să aducă din Germania, Olanda, ulei CBD ilegal. Riscau pușcărie pentru că aveau nevoie de calmant. AUR vrea să elimine aberațiile astea din sistem și vom vota pentru cânepa românească și canabisul pentru uz medicinal”, a spus George Simion pentru Aleph News.

George Simion acuză oamenii legii că profită de interzicerea substanțelor interzise

George Simion este de părere că polițiștii care „patronează consumul de canabis în mod ilegal”, reprezintă cea mai mare problemă în momemtul de față. Asta din cauză că obțin mulți bani, de pe urma subtanțelor interzise „Patronează întregi reţele de acest gen şi câştigă bani mulţi de pe urma faptului că este interzis”, a spus George Simion pentru Aleph News.

În anul 2019 s-a pus problema legalizării cannnabisului în România, dar legea s-a împotmolit. Un raport  recent al Agenţiei Naţionale Antidrog, arată că 6,1% dintre români au consumat canabis cel puţin o dată în viaţă și că în continuare românii sunt consumatori ai acesti substanțe interzise. De asemena, un sondaj arată că 5,8% dintre tinerii adulți cu vârste cuprinse între 15 și 34 de ani au consumat cannabis. În momentul de față, potrivit legislației din România, cannabisul poate fi utilizat în scop medicinal dacă se obțin aprobări de la: Ministerul Sănătății, Agenția Națională Antidrog, Ministerul Justiției și Agenția de Investigare a Criminalității Organizate și Terorismului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: