Redactia.ro
Home » Știri » Partidul AUR e gata să voteze un ministru al Sănătății din afara arcului guvernamental! Ce spune George Simion

Partidul AUR e gata să voteze un ministru al Sănătății din afara arcului guvernamental! Ce spune George Simion

Partidul AUR e gata să voteze un ministru al Sănătății din afara arcului guvernamental! Ce spune George Simion

Partidul AUR este dispus să voteze un alt ministru al Sănătăţii, dar din afara arcului guvernamental, care să fie specialist şi să vină din zona “sănătăţii naţionale”.

Partidul AUR e gata să voteze un ministru al Sănătății

Deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, a declarat, miercuri, că partidul pe care îl conduce este dispus să voteze un alt ministru al Sănătăţii. Aceasta a declart că dorește să-l aducă pe viitorul ministru din afara arcului guvernamental, care să fie specialist şi să vină din zona “sănătăţii naţionale”.

“AUR doreşte să anunţe că este dispus să voteze un alt ministru al Sănătăţii, care să vină din afara arcului guvernamental, AUR este dispus să voteze un ministru al Sănătăţii care să fie într-adevăr specialist şi să vină din zona sănătăţii naţionale”, a spus, într-o conferință de presă, George Simion.

Mai mult, George Simion a adăugat că partidul pe care îl reprezintă este “dispus să voteze un viitor guvern, în eventualitatea în care cele patru sau cinci forţe din coaliţia de guvernare nu se hotărăsc cum merg mai departe”.

De asemenea, Liderul AUR i-a solicitat premierului Florin Cîţu să renunţe la separarea spitalelor Covid de cele non-Covid şi să revină la funcţionarea normală a spitalelor din Bucureşti şi în toată ţara.

“E un moment în care toţi românii şi mai ales decidenţii trebuie să fie responsabili şi în acest sens solicităm de urgenţă prim-ministrului în funcţie, domnului Florin Cîţu, să renunţe la separarea spitalelor Covid de spitale non-Covid şi să revină la funcţionarea normală a spitalelor din Bucureşti şi în toată ţara. Cerem folosirea spitalelor modulare şi spitalelor în care s-au dat bani mulţi de la buget pentru cazurile de Covid. Totodată, cerem în continuare renunţarea la măsurile aberante introduse de doamna Andreea Moldovan, de Vlad Voiculescu. Mai mult ca oricând, Florin Cîţu, astăzi, trebuie să renunţe la acele reglementări aberante cu închiderea magazinelor la ora 18,00 (…). Am avut o victorie importantă astăzi prin demiterea lui Vlad Voiculescu, dar o victorie târzie. Noi cerem acest lucru de două luni şi jumătate şi credem că e momentul pentru alte măsuri, aşa cum am cerut”, a declarat Simion.

Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătății

Președintele Klaus Iohannis a semnat revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății al Guvernului Cițu, a anunțat Administrația Prezidențială. Premierul Florin Cîțu s-ar fi întâlnit în această dimineață cu vicepremierul Dan Barna, fiind extrem de nemulțumit de scandalurile în lanț din jurul Ministerului Sănătății.

În urma discuțiilor, soluția găsită de șefii Executivului ar fi fost ca Vlad Voiculescu să fie demis de la șefia Ministerului Sănătății.

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat premierul pe Facebook.