Redactia.ro
Home » Știri » Dan Barna refuză interimatul de la Ministerul Sănătăţii! Cine va prelua postul

Dan Barna refuză interimatul de la Ministerul Sănătăţii! Cine va prelua postul

Dan Barna refuză interimatul de la Ministerul Sănătăţii! Cine va prelua postul

Dan Barna refuză interimatul de la Ministerul Sănătății! Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a fost demis miercuri de premierul Florin Cîţu.

Dan Barna refuză interimatul de la Ministerul Sănătăţii

Dan Barna refuză să preia interimatul la Ministerul Sănătăţii, iar miniştrii USR vor boicota şedinţa de guvern programată miercuri. De altfel, executivul a anunţat deja că amână respectiva şedinţă până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

USR susţine că această criză a provocat-o premierul Florin Cîțu și tot el este cel care trebuie să găsească soluții. Decizia de demitere a ministrului Sănătății și cea de nominalizare a unui interimar a fost luată fara consultarea partenerilor din USR-PLUS, au comentat sursele citate de Hotnews. 

Dacă la întâlnirea cu premierul Florin Cîţu, Dan Barna ar fi acceptat, acum situaţia a cunoscut o schimbare la 180 de grade. În şedinţa de urgenţă a USR-PLUS, Dan Barna i-a anunţat pe colegi că nu este de acord să preia interimatul la Sănătate.

Conducerile USR şi PLUS au intrat într-o şedinţă de urgenţă pentru a stabili dacă ies sau nu de la guvernare după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii.

Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătății

Președintele Klaus Iohannis a semnat revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății al Guvernului Cițu, a anunțat Administrația Prezidențială.

Premierul Florin Cîțu s-ar fi întâlnit în această dimineață cu vicepremierul Dan Barna, fiind extrem de nemulțumit de scandalurile în lanț din jurul Ministerului Sănătății. În urma discuțiilor, soluția găsită de șefii Executivului ar fi fost ca Vlad Voiculescu să fie demis de la șefia Ministerului Sănătății.

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat premierul pe Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: