Redactia.ro
Home » Știri » Gest demn de admirat, după ce un tren a fost cuprins de flăcări. Mecanicul de locomotivă și-a ars picioarele pentru a salva călătorii

Gest demn de admirat, după ce un tren a fost cuprins de flăcări. Mecanicul de locomotivă și-a ars picioarele pentru a salva călătorii

GALERIE FOTO (3)

Tren în flăcări la Oradea! Un mecanic de locomotivă s-a ales cu arsuri de gradul II la picioare, după ce a încercat să salveze 100 de călători. Bărbatul și-a ars picioarele încercând să salveze călătorii.

Cum s-a întâmplat totul

Un tren a izbucnit în flăcări în Orade. La bordul lui se aflau 100 de călători, care au fost salvați datorită mecanicului de locomotivă. Bărbatul și-a ars picioarele încercând să salveze călătorii și să-i ducă cât mai aproape de echipajele de salvare. Mecanicul de locomotivă s-a ales cu arsuri de gradul II la picioare, fiind transportat de urgență la spital. Trenul se deplasa pe ruta Oradea-Valea lui Mihai când a izbucnit un incendiu la bord.

Mecanicul, în vârstă de 33 de ani, a sesizat focul însă a continuat traseul pentru a putea opri trenul într-un loc sigur, în care pompierii să poată interveni cât mai rapid, dar și mai ușor. Acesta a parcurs câteva sute de metri în ciuda temperaturii ridicate ce era degajată de flăcările de la motor și a oprit trenul la punctul de trecere peste calea ferată. Mecanicul a ajuns pe patul de spital cu răni destul de grave la nivelul picioarelor. Pompierii i-au mulțumit pentru spiritul civic, dar și pentru curajul de care a dat dovadă. Locomotiva avea atașate două vagoane în care se aflau aproximativ 100 de călători. Din fericire, oamenii nu au fost răniți și s-au autoevacuat. În urma incendiului, locomotiva a ars în proporție de 70 %.

Ce au transmis reprezentanții CFR

Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la incendiul care s-a produs la trenul R 6811, în data de 19 iulie 2022, pentru o corectă informare, CFR Călători face următoarele precizări:

În data de 19 iulie 2022, în apropierea localităţii Tămăşeu, s-a produs defectarea locomotivei trenului R 6811 care circulă pe ruta Oradea – Valea lui Mihai, dezvoltându-se un început de incendiu.

În conformitate cu procedurile în vigoare a fost avizat serviciul 112. Echipajele de intervenție sosite la fața locului au intervenit pentru stingerea incendiului. Siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost puse în pericol.

Călătorii care se aflau în tren (aproximativ 100 de persoane) au coborât şi au fost preluaţi de garnitura trenului IR 1533. În urma incidentului, mecanicul trenului R 6811 a fost internat în spital. Starea salariatului nostru este bună, fiind încă menţinut sub supraveghere medicală pentru prevenirea oricăror posibile infecţii.

Din primele verificări efectuate la nivelul CFR Călători, o cauză de natură electrică este puțin probabilă ca generatoare a incendiului, concluziile finale urmând a fi furnizate după terminarea cercetărilor de către organismul legal de cercetare – Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER). CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere”, transmite CFR Călători.

sursă foto – ebihoreanu.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: