Redactia.ro
Home » Știri » Gest șocant în prima zi de școală. O profesoară a fost filmată în timp ce își trăgea elevii legați cu o sfoară

Gest șocant în prima zi de școală. O profesoară a fost filmată în timp ce își trăgea elevii legați cu o sfoară

GALERIE FOTO (2)

Scene șocante la o școală din România, unde o învățătoare a fost surprinsă în timp ce își trăgea elevii legați cu o sfoară, pentru a păstra distanța socială.

Un părinte a filmat întregul eveniment și a postat imaginile pe internet, motiv pentru care internauții au reacționat imediat. Mihai Gâdea a comentat în cadrul emisiunii, alături de Mirela Vaida, gestul învățătoarei.

Gest șocant în prima zi de școală. O profesoară a fost filmată în timp ce trăgea elevii legați cu o sfoară ca pe animale

Imagini șocante surprinse în prima zi de școală. O învățătoare a fost surprinsă în timp ce își trăgea elevii legați cu sfoara, pentru a păstra distanța socială. Un părinte a filamt întreaga scenă și a postat imaginile pe Internet, iar acestea au declanșat o revoltă în rândul oamenilor.

Mihai Gâdea, prezentatorul emisiunii „Sinteza Zilei”, a comentat luni seara împreună cu colega sa de breaslă, Mirela Vaida întreg evenimentul.

Moderatorul, vizibil revoltat, a declarat că a încercat să înțeleagă acțiunea cadrului didactic, dar nu poate trece cu vederea faptul că elevii au fost tratați precum animalele.

Din perspectiva educatoarei, ea are următoarea problemă, copiii nu trebuie să stea înghesuiţi unul lângă celălalt. Şi ea încearcă să găsească o soluţie.

Pe de altă parte, toată scena asta putem să o privim din perspectiva unui copil care intra în clasa întâi şi pentru care prima lui amintire este că merge la şcoală, i se face o buclă, şi la cătuşe sunt bucle, i se face o buclă, i se bagă mâna acolo şi este târât în acest drum de către învăţătoare, a spus Gâdea.

Copii ținuți pe sfoară de învățătoare ca să respecte distanțarea socială

Elevi scoși din școală cu sfoara! Distanțare socială ca la deținuții din filme!Un părinte a filmat astăzi, 14 septembrie 2020, scene controversate la ieșire dintr-o școală, în prima zi de cursuri.Mai mulți copii erau trași cu o sfoară de învățătoarea care a considerat că așa ii poate distanța social.Scenele pe care le-a filmat bărbatul au dus la nenumărate controverse în spațiul public.Imaginea, la prima vedere, este desprinsă parcă dintr-un film cu deținuți care sunt scoși la muncă în afara închisorii.Asta din cauza sforii de care se țin elevii, în șir indian. Mulți părinți au fost oripilați de această abordare, însă există și o parte care îi dă dreptate educatoarei și consideră că nu este nimic umilitor în aceasstă filmare.Învățătoarea a folosit această metodă pentru a-i putea stăpâni pe micuții care, altfel , nu ar fi putut fi opriți să se apropie unii de alții.Sfoara avea câte o buclă, din doi în doi metri, iar copiii au fost orientați astfel încât să țină fiecare de câte una.

Publicată de Total Impact pe Luni, 14 septembrie 2020

Reacția Mirelei Vaida la scena șocantă

De asemenea, Mirela Vaida, prezentatoarea emisiunii „Acces Direct” a precizat că inițial, scena pare una brutală, dar că profesorii sunt cei care trebuie să se gândească la binele elevilor, motiv pentru care recurg la gesturi șocante.

Conform acesteia, vinovații pentru aceste gesturi sunt autoritățile care nu sunt capabile să elaboreze norme metodologice și să le asigure copiilor siguranța necesară pe timpul pandemiei de coronavirus.

La prima impresie pare o chestiune brutală, pentru că este vorba de nişte copii care merg cu o sfoară. Dar eu pot să o înţeleg şi pe doamna învăţătoare, ca să-i pună la distanţă.

De ce? Pentru că nu există norme metodologice. Pentru că aceşti profesori, săracii, răspund cu profesia, cu onoarea, cu capul lor. Pentru că nu răspunde nimeni altcineva”, a intervenit Mirela Vaida, prezentă în platoul de la Sinteza Zilei.

Moderatoarea Tv a mai spus că nu și-a trimis copiii la grădiniță, deoarece autoritățile nu au convins-o că micuții ei vor fi în siguranță.

Luni, 14 septembrie, trei milioane de elevi au început școala, iar 100 de mii vor face școala în sistem online. Dar o problemă majoră la momentul actual, este faptul că elevii care fac școala de acasă, nu au tablete și internet, ceea ce înseamnă că nu au acces la educație.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: