Redactia.ro
Home » Stil de viață » Gestul obișnuit care ne sabotează somnul. Profesorul Vlad Ciurea spune ce nu avem voie să facem înainte de somn pentru a avea nopți liniștite

Gestul obișnuit care ne sabotează somnul. Profesorul Vlad Ciurea spune ce nu avem voie să facem înainte de somn pentru a avea nopți liniștite

Sfaturi utile pentru a avea un somn odihnitor.

Cu toții visăm la un somn liniștit și odihnitor, dar se pare că mulți dintre noi comitem o greșeală frecventă care ne sabotează calitatea somnului. Profesorul Vlad Ciurea a identificat această eroare și oferă sfaturi prețioase pentru a recăpăta un somn odihnitor și a ne menține energia pe parcursul zilei.

Conform expertului, cea mai mare greșeală pe care oamenii o fac înainte de culcare este masa de seară. Consumul de alimente înainte de a merge la culcare poate avea repercusiuni negative atât asupra siluetei, cât și asupra calității somnului. Indiferent de natura alimentelor consumate, masa de seară se depune în organism, afectând nu doar silueta, ci și modul în care ne simțim dimineața.

Gestul obișnuit care ne sabotează somnul

Profesorul Vlad Ciurea recomandă ca oamenii să evite să se culce cu stomacul plin și să mănânce cu câteva ore înainte de somn. Mâncarea grea, consumată înainte de culcare, poate afecta calitatea somnului și poate duce la lipsa de energie dimineața.

„Masa de seară trebuie să o trimitem dușmanului. Este un proverb chinezesc, masa de dimineață să o mănânci tu, masa de prânz obligatoriu o împarți cu cineva iar masa de seară o trimiți dușmanului. Pentru că tot ceea ce se mănâncă seara se depune. Și atunci se depune pe organism și încărcăm organismul! Este foarte ușor de spus, dar foarte greu de făcut”, a avertizat profesorul Vlad Ciurea.

Profesorul Vlad Ciurea spune ce nu avem voie să facem înainte de somn pentru a avea nopți liniștite

El subliniază că stilul de viață și alimentația sunt factori esențiali care influențează sănătatea organismului și nivelul de energie pe durata zilei. Pentru a atinge un echilibru, Ciurea recomandă și exercițiile fizice regulate și plimbările în aer curat, în special înainte de culcare.

„În primul rând vorbim de aerul cât mai curat, mișcarea fizică. Dacă observați, în ultimul timp nu ne mișcăm, am devenit o societate obeză și de asta trebuie să avem o alimentație cât mai ușor posibilă. Alimentația, nu trebuie să ținem posturi multe. Alimentație cât mai ușoară”, a adăugat profesorul.

Așadar, pentru un somn liniștit și o stare de bine generală, este recomandat să acordăm atenție nu doar momentului culcării, ci și alegerilor noastre alimentare și stilului de viață în general. Profesorul Vlad Ciurea ne îndeamnă să fim conștienți de importanța acestor aspecte pentru a ne bucura de un somn odihnitor și de o sănătate de fier.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: