Redactia.ro
Home » Știri » Gestul șocant făcut de Nicolae Ceaușescu după cutremurul din 77. Niciun șef de stat nu ar fi fost capabil de asta: „S-a aruncat primul!”

Gestul șocant făcut de Nicolae Ceaușescu după cutremurul din 77. Niciun șef de stat nu ar fi fost capabil de asta: „S-a aruncat primul!”

GALERIE FOTO (6) Gestul șocant făcut de Nicolae Ceaușescu după cutremurul din 77. Niciun șef de stat nu ar fi fost capabil de asta: "S-a aruncat primul!"

Cutremurele din Turcia au trezit amintiri neplăcute în sufletul românilor, mai ales pentru cei care au apucat și seismul din 1977, care a lovit dur România. O poveste impresionantă despre Nicolae Ceaușescu iese la iveală acum și amintește gestul pe care l-a făcut dictatorul când a aflat că țara pe care o conduce a fost aproape distrusă. Puțini s-ar fi gândit că este capabil de așa ceva.

Dictatorul, în prima linie pentru salvarea victimelor cutremurului

Cutremurul din 1977, din timpul conducerii lui Nicolae Ceaușescu, a făcut ravagii în țara noastră. Pe acea vreme, dictatorul și soția se aflau la banchetul oficial organizat de șeful statului nigerian în cinstea sa. După ce un secretar român a intrat în sală și l-a informat pe șeful de stat de cele petrecute în țară, a lăsat deoparte orice angajament din Nigeria și a zburat direct în România.

A mers imediat în zonele cele mai afectate și a organizat echipe care să analizeze situația din fiecare zonă, să inventarieze clădirile distruse și să înceapă salvarea oamenilor de sub ruine.  Ziarul Scînteia de la acea vreme vorbește despre Nicolae Ceaușescu ca despre un adevărat erou și spune că, înainte de toate, „s-ar fi aruncat primul în subsoluri ca să caute supraviețuitori”.

A participat el însuși, însoțit de iubita lui soție, la salvarea victimelor cutremurului. Populația l-ar fi perceput imediat drept un adevărat conducător și iubitor al poporului pe care îl conduce. Îmbrăcat în halat alb, mergea în vizită la pacienții care suferiseriseră răni grave.

„Parcurgînd pe jos bulevardele Magheru, Bălcescu, Republicii, Piața Universității, strada Academiei, tovarășul Nicolae Ceaușescu s-a oprit în punctele unde seismul a provocat grele pierderi umane și materiale: blocul de la cofetăria «Scala», blocul de lîngă hotelul «Lido», clădirea care adăpostește pensiunea «Bulevard», blocul la parterul căruia se afla restaurantul «Dunărea», clădirea de pe strada Ion Ghica, imobilul de la întretăierea străzilor Edgar Quinet și Academiei”, scria ziarul Scînteia.

Victimele cutremurului au primit case din partea lui Ceaușescu

Ceaușescu s-a implicat mult în gestionarea cutremurului. Imediat a fost oprită alimentarea cu gaze și s-a raționalizat consumul de apă, iar victimele rămase fără locuințe au fost adăpostite în hoteluri, cămine studențești și alte clădiri importante încăpătoare.

Nicolae Ceaușescu nu și-a lăsat poporul pe drumuri și a găsit soluții pentru toți cei afectați. Din presa vremurilor de demult aflăm că toți cei cărora le-au fost distruse locuințele au primit case din partea statului și au primit și provizii.

 „Cetățenii care au locuit în blocurile prăbușite vor primi imediat locuințe în blocurile noi. Persoanele spitalizate vor putea, de asemenea, la părăsirea unităților sanitare, să se mute în noile locuințe puse la dispoziție de stat.”, scria presa de atunci.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: