Redactia.ro
Home » Știri » Gestul uluitor al unei românce. A vrut să intre în țară cu un adolescent afgan, pus într-un geamantan

Gestul uluitor al unei românce. A vrut să intre în țară cu un adolescent afgan, pus într-un geamantan

O româncă evacuată din Afganistan a șocat prin gestul ei. Femeia a vrut să intre în țară cu un adolescent musulman din zonă, pe care l-a ascuns într-un geamantan. Ea le-a spus oamenilor legii că voia să-l ducă la rudele sale în Germania.â

Gestul uluitor al unei românce. A vrut să intre în țară cu un adolescent afgan, pus într-un geamantan

Întâmplarea a avut loc, în noaptea de marți spre miercuri, la frontiera Curtici, într-un tren internațional, IR 346 – 1, cu destinație Austria. Românca în vârstă de 24 de ani a fost observată, în jurul orei 2.20, într-o stare de agitație și așa a atras atenția oamenilor legii. Aceștia au descoperit că voia să-l transporte ilegal, într-un geamantan, pe adolescentul în vârstă de 15 ani din Afganistan.

Tânăra le-a explicat polițiștilor că voia să-l ducă pe minor la o rudă a lui din Germania, în calitate de prietenă a fratelului adolescentului. În cele din urmă, băiatul a fost preluat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a județului Arad. Femeia riscă acum dosar penal în urma gestului său, loial dar ilegal totodată. Ea este cercetată, până la o decizie finală, pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, scrie Digi 24.

27 de români așteaptă să fie evacuați din Kabul

În momentul de față, pe aeroportul din Kabul, ar mai fi 27 de români, care urmează a fi evacuați. Până în prezent, 16 dintre ei au fost transportați cu alte aeronave din Occident.

„Procedurile, extrem de complexe, sunt finalizate, urmând a fi obținută în foarte scurt timp și ultima autorizație de survol pentru unul dintre segmentele traseului de zbor. În cursul nopții de luni spre marți au părăsit Afganistan încă 16 cetățeni români. De la momentul apelului MAE de ieri către cetățenii români aflați încă în Afganistan și care nu-și notificaseră prezența, de a contacta Ambasada României de la Islamabad, a fost înregistrată prezența a încă 7 cetățeni români. În acest moment, conform evidențelor MAE, mai sunt 27 de cetățeni români aflați în Afganistan”, a transmis MAE printr-un comunicat.

Românii sunt în siguranță pe aeroportul din Kabul, potrivit spuselor lor. Sunt protejați de soldații americani și li se oferă mâncare și apă până vor ajunge să fie transportați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: