Redactia.ro
Home » Știri » Tipuri de văl islamic. Care sunt diferențele. Burka, purtată cel mai mult în Afganistan

Tipuri de văl islamic. Care sunt diferențele. Burka, purtată cel mai mult în Afganistan

Vălul islamic este purtat de femeile originare din Orient. Prin acesta, ele își arată devotamentul față de religia și familia lor. Totuși, nu toate femeile musulmane sunt obligate să aibă același văl islamic, există mai multe tipuri: hijab, niqab, burka, chador, shayla, al-amira sau khimar.

Tipuri de văl islamic. Care sunt diferențele. Burka, purtată cel mai mult în Afganistan

Vălul islamic este unul dintre cele mai discutate subiecte în aceste zile, după ce talibanii au recucerit Afganistanul. Femeile musulmane de aici ar putea fi obligate să revină la purtarea burkăi, o ținută care le acoperă întreg corpul. Însă, există mai multe tipuri de văl islamic, în funcție de religie și în funcție de regiune.

Burka este cel mai larg răspândită în Afganistan. Ea acoperă întreg corpul unei femei musulmane, inclusiv ochii. Însă, pentru putea vedea cât de cât, există o plasă în această zonă. Burka este des întâlnită în regiunile islamice de influență hindusă, inclusiv cele de pe lângă India musulmană. Pentru că ar putea fi obligatorie în Afganistan, la impunerea noilor lideri, talibanii, prețurile pentru acest văl islamic au crescut, potrivit presei internaționale.

Burka - Wikipedia

Foto: femeie cu ”Burka”

„Hijab-ul” este un văl islamic mai lejer. Îl vedem, adesea, pe capul femeilor din Orient care se mai află prin zonele Occidentale. Există în mai multe culori, nu doar negru. Spre deosebire de celelalte văluri, el acoperă capul și gâtul, dar lasă întreaga față descoperită.

Portrait smiling, confident businesswoman in hijab on street

Foto: femeie musulmană cu ”Hijab”

„Niqab-ul” este un voal în stil saudit. El acoperă fața și lasă să fie văzuți ochii unei femei, și mai poate fi purtat cu un voal pentru ochi separat. Este un articol vestimentar al doilea cel mai strict după burkă. Momentan, se poartă la cererea unei familii mai severe, tot asemeni burkăi. Îl întâlnim și în Egipt.

nijab

Foto: femei cu „Niqab”

”Chador-ul”, al treilea cel mai strict văl islamic

”Chador-ul” este întâlnit cel mai mult la femeile musulmane din Iran, Irak și unele zone din Golf. ”Chador-ul” este ca o mantie care acoperă tot corpul, dar care lasă fața descoperită. Pe dedesubt, el poate conține și o eșarfă mai mică.
Chador şi secretul chiloţilor de damă în Iran - Petreanu.ro

Foto: femeie cu ”Chador”

„Shayla” este un alt văl islamic mai lejer, deoarece el este precum o eșarfă pe care o folosesc și femeile occidentale. Totuși, nu poate fi purtat oricum. Trebuie să acopere bine gâtul.

profimedia-0598049129

Foto: femeie cu ”Shayla”

”Al-amira” este tot un văl islamic mai lejer, și este format din două piese: o bucată strânsă la nivelul capului  și o eșarfă care acoperă gâtul și partea inferioară a capului.

Portrait of young muslim woman with shopping bag, smiling

Foto: femeie cu ”Al-amira”

”Khimar” este un voal lung care lasă chipul descoperit asemeni „Chador-ului”, dar care ajunge până în zona taliei și nu acoperă întreg corpul. El acoperă acoperă părul, gâtul și umerii complet.

La reducere! Eid Cu Glugă Femei Musulmane Hijab Rochie De Rugăciune îmbrăcăminte Set Lung Khimar Fusta 2 Bucata Jilbab-ul Abaya Ramadan Rochie Islamic Abaya Niqab ~ alte < www.comunadragoesti.ro

Foto: femeie cu ”Khimar”

Țările occidentale care interzic purtarea vălului islamic în public

În anumite țări din Occident, purtarea vălului islamic în public este interzisă, astfel femeile musulmane pot merge pe stradă asemeni celor occidentale. Mai exact, în: Olanda, Belgia, Franța, Danemarca, Germania, Austria sau Bulgaria.

Sursa: Digi24.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: