Redactia.ro
Home » Știri » Talibanii au organizat prima conferință de presă! ”Emiratul Islamic nu se va răzbuna pe nimeni. Nu mai vrem conflicte”

Talibanii au organizat prima conferință de presă! ”Emiratul Islamic nu se va răzbuna pe nimeni. Nu mai vrem conflicte”

Talibanii au organizat prima conferință de presă! ”Emiratul Islamic nu se va răzbuna pe nimeni. Nu mai vrem conflicte”

Talibanii au organizat prima conferință de presă după ce au cucerit Afganistanul. Purtătorul de cuvânt al talibanilor a făcut declarații uluitoare!

Talibanii au organizat prima conferință de presă! ”Emiratul Islamic nu se va răzbuna pe nimeni. Nu mai vrem conflicte”

Marți a fost organizată o conferință de presă în care purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că nu vor exista răzbunări, deoarece nu poartă nimănui pică, important fiind faptul că ţara a fost eliberată.

“Emiratul Islamic – după eliberarea naţiunii – nu se va răzbuna pe nimeni, nu purtăm pică nimănui. Ştim că au existat perioade grele şi crize, s-au făcut multe greşeli în avantajul ocupanţilor. Vrem să fim siguri că Afganistanul nu mai este un câmp de bătălie. Am iertat pe toată lumea, pe toţi cei care au luptat împotriva noastră. Nu mai vrem conflicte. De aceea, Emiratul Islamic nu mai are ostilităţi sau animozităţi cu cineva. Noi vrem să trăim paşnic şi nu vrem inamici interni sau externi”, a declarat Mujahid, potrivit News.ro.

Mai mult, Mujahid a asigurat comunitatea internaţională, inclusiv SUA, că nimeni nu va avea de suferit în Afganistan. În ceea ce priveşte femeile, drepturile acestora vor fi respectate în acord cu legea Sharia.

“Aş vrea să-i asigur pe vecinii noştri, pe ţările din regiune, că nu vom permite ca teritoriul nostru să fie folosit împotriva cuiva. Nu vrem să avem probleme cu comunitatea internaţională. Surorile noastre au aceleaşi drepturi, vor putea beneficia de ele. Pot activa în diferite sectoare în baza regulilor, în educaţie, sănătate şi alte sectoare. Vor lucra cu noi, umăr la umăr, iar comunitatea internaţională – dacă este îngrijorată – vrem să dăm asigurări că nu vor exista discriminări faţă de femei, dar evident trebuie respectate regulile”, a menţionat Mujahid.

Talibanii au promis o amnistie generală

Purtătorul de cuvânt a mai spus că talibanii nu au intenţionat să intre în Kabul, dar au fost nevoiţi să facă acest lucru din cauza “incompetenţei” vechiului regim şi pentru a asigura securitatea. Aceștia au adoptat un ton conciliator în prima lor conferinţă de presă susţinută marţi după preluarea puterii în Afganistan, relatează dpa şi Reuters.

Zabihullah Mujahid le-a spus jurnaliştilor că talibanii nu sunt ostili faţă de nimeni. “Nu ne dorim duşmani interni sau externi”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

El a promis o amnistie generală care va fi valabilă pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care au lucrat în rol de susţinere pentru forţele străine din ţară, dar şi pentru cei care au luptat împotriva talibanilor, a spus Mujahid. “Nimeni nu vă va face rău, nimeni nu vă va bate la uşă”, a dat el asigurări.

De asemenea, întrebat despre civilii nevinovaţi care au fost ucişi în timpul războiului cu forţele guvernamentale, Zabihullah Mujahid a afirmat că moartea lor a fost neintenţionată. În plus, el a promis că ambasadele străine şi oraşul Kabul vor fi sigure, dând asigurări că nimănui nu i se va face rău în Afganistan. Purtătorul de cuvânt al talibanilor a pus haosul din Kabul din ultimele zile pe seama incompetenţei fostului guvern.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: