Redactia.ro
Home » Știri » Imaginea disperării. Așa au fost evacuați cu avionul afganii din Kabul, după ce talibanii le-au cucerit teritoriul

Imaginea disperării. Așa au fost evacuați cu avionul afganii din Kabul, după ce talibanii le-au cucerit teritoriul

Imaginea de mai sus reprezintă aproape 650 de afgani care s-au urcat disperați într-un avion, pe aeroportul din Kabul, după ce talibanii au pus, din nou, stăpânire pe teritoriul lor. Aeronava este făcută să transporte de patru ori mai puțini oameni, dar de teama că vor retrăi chinurile de acum 20 de ani, afganii s-au luat unul pe altul pentru a fi transportați în zone de singuranță.

Imaginea disperării. Așa au fost evacuați cu avionul afganii din Kabul, după ce talibanii le-au cucerit teritoriul

Sute de afgani s-au îmbulzit, luni, pe aeroportul din Kabul pentru a se urca într-o aeronavă militară americană, C-17 Globemaster III, făcută să transporte nu mai mult 134 de oameni. Însă, în prag de disperare, în avionul respectiv s-au urcat aproape 650 de afgani. Cu toții au zburat îngrămădiți către Qatar. Controlorul de zbor a fost uluit de numărul mare al pasagerilor.

afgani c17

Sursa: Foto: Defense One

Poza a fost făcută publică de Defense One. Echipajul de la bord, deși i-a văzut cât de mulți sunt , a decis ”să decoleze”, a declarat un oficial pentru publicația respectivă. „Aproximativ 640 de afgani au coborât din avion la destinație”, a mai spus oficialul citat.

Pentru ca toți să încapă, afganii au fost așezați pe podeaua avionului, după procedura „încărcare pe podea”. Prin această metodă, pasageriise pot ține de chingile prinse de pereții avionului, pe post de centură de siguranță. Imaginea amintește de un eveniment similar din 2013, când un avion identic a evacuta 670 de oameni din calea unui taifun care amenința Filipine.

c_17_hero_lrg_02_1280x720

Foto: avion militar american C-17 Globemaster III

Controlor de zbor, uluit de numărul mare al pasagerilor

Înainte de decolarea de pe aeroportul din Kabul, a fost surprinsă o discuție între un controlor de zbor din Qatar și un echipaj de zbvor din Afganistan. Controlul s-a declarat de-a dreptul uluit de numărul oamenilor urcați la bord.

Controlor de zbor: ”Câți oameni crezi că sunt în avion? 800 de oameni în avion ?!

Doamne… Doamne Sfinte… În regulă. Ei bine, felicitări că ai decolat. Ce pasageri sunt? Sunt cetățeni afgani, sunt americani sau alții? În regulă”, a fost dialogul.

avion militar transport

Foto: afgani îmbulzindu-se la bord

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: