Redactia.ro
Home » Știri » Gestul unei fetițe de doar 12 ani care a impresionat întreaga țară. Ce a făcut fetița pentru a-și proteja mama?

Gestul unei fetițe de doar 12 ani care a impresionat întreaga țară. Ce a făcut fetița pentru a-și proteja mama?

O fetiță de 12 ani a impresionat cadrele medicale ale Spitalului Municipal din Oradea pentru lecția de viață pe care a oferit-o. Ariana a fost infectată cu noul coronavirus și, deși era asimptomatică, aceasta a insistat să fie dusă la spital, făcându-și singură bagajele, pentru a-și proteja mama, care are o afecțiune oncologică. Femeia își crește singură copila și sunt nedespărțite de la naștere acesteia, potrivit unei surse media.

Medicii au rămas uimiți de gestul fetiței și spun că micuța are simptome ușoare și că acceptă orice tratament necesar.

Avea coronavirus. Cum s-a infectat fetița?

Ariana, în vârstă de doar 12 ani, s-a infectat în urma unei întâlniri la o terasă, în oraș, cu o prietenă. Fetița cu care s-a jucat Ariana a fost confirmată, ulterior, cu virusul SARS-CoV-2, astfel că atât ea, cât și mama au fost testate.

În urma rezultatelor primite, femeia a ieșit negativ, însă fetița a fost testată pozitiv. Potrivit informațiilor DSP, Ariana era asimptomatică și putea alege dacă urma să fie internată sau să rămână în izolare la domiciliu.

“Mama, vreau la spital!”

Fetița a decis singură, fără să stea prea mult timp pe gânduri, să se interneze și chiar a insistat pe lângă mama ei să o lase să plece la spital. Singurul motiv pentru care Ariana a decis să se interneze la spital era faptul că își știa mama bolnavă și principala sa prioritate era să o protejeze pe aceasta. În urmă cu doi ani, mai precis în 2018, mama copilei a fost descoperită cu o afecțiune oncologică serioasă, a fost operată, iar în prezent urmează sesiuni de chimioterapie.

“Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar știe de pe net și de la televizor că și persoanele asimptomatice pot transmite virusul. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur și simplu s-a dus în camera, și-a făcut singură bagajul și apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital”, a declarant mama fetiței.

Medicul care o tratează pe fetiță spune că la câteva zile după internare, ea a început să manifeste simptome ușoare de boală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: