Redactia.ro
Home » Știri » Gestul unor copii de Moș Nicolae pentru bătrânii dintr-un cătun din Apuseni a emoționat o țară întreagă. Ce au ales să facă în loc să-și lustruiască ghetuțele

Gestul unor copii de Moș Nicolae pentru bătrânii dintr-un cătun din Apuseni a emoționat o țară întreagă. Ce au ales să facă în loc să-și lustruiască ghetuțele

GALERIE FOTO (8)

Moș Nicolae vine la copiii cuminți, dar și la cei mai mari, oropsiți de soartă. Așa au gândit și niște copii din Hunedoara care s-au alăturat campaniei „Ajută satul” și au pornit într-un catun din munții Apuseni pentru a-i ajuta pe cei bătrâni cu cele zilnice, o vorbă bună sau niște alimente.

Gestul unor copii de Moș Nicolae pentru bătrânii dintr-un cătun din Apuseni

Micuții voluntari au emoționat o țară întreagă după ce au ales ca de Moș Nicolae să fie chiar ei cei care dăruiesc. Însoțiți de cei mai mari, princhindeii au luat calea muntelui spre satele uitate și au bătut din poartă în poartă să-i întrebe pe bătrâni de ce au nevoie. Printre primele persoane vizitate de micii voluntari a fost tanti Aurica, pe care aceștia au vrut s-o ajute cu lemnele de foc.

„Copiii: Primiţi cu colinda?
Tanti Aurica: Da, cum să nu.
Voluntară: Lemne văd că aveţi.
Tanti Aurica: Am lemne, da.
Voluntară: În casă aveţi sau vreţi să vă aducem?
Tanti Aurica: Am eu lemne.”

Voluntarii în vizită la tanti Zorița

Printre bătrânii din vârful muntelui se află și tanti Zorița, o femeie care trăiește singură, într-o căsuță de lemn. Neajutorată și cu o sănătate șubredă, tanti Zorița s-a bucurat de fiecare aliment primit de micii voluntari.

„-Primiți musafiri?”, au întrebat voluntarii.
-Primesc, da!”, a răspuns tanti Zorița.

Fără să stea pe gânduri, micuții au pus mâna și pe mătură, au cărat lemne și au ajutat cu tot ce au putut în gospodăria femeii. „Această doamnă nu are copii și nu are cine s-o ajute”, spune o fetiță din grup, văzând situația în care se află tanti Zorița.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: