Redactia.ro
Home » Știri » Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare. Criminalul din Caracal a primit pedeapsa maximă

Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare. Criminalul din Caracal a primit pedeapsa maximă

Decizie de ultimă oră în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Criminalul din Caracal a primit pedeapsa maximă.

Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare

Judecătorii de la Tribunalul Olt au dat, vineri 23 septembrie 2022, sentința definitivă în Dosarul Caracal, după trei amânări. Gheorghe Dincă, acuzat de crimă, viol și trafic de persoane, după dispariția Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, a primit pedeapsa maximă de 30 ani închisoare cu executare. Bărbatul, în vârstă de 69 ani, din Caracal, este acuzat de trafic de persoane, viol, omor și profanare de cadavre. Acesta și-a primit sentința și a fost condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare, după trei ani de la data dispariției celor două fete Măceșanu Alexandra Mihaela şi Melencu Luiza Mihaela.

Conform legii penale, Gheorghe Dincă ar fi avut de ispășit peste 80 de ani de detenție, adică închisoare pe viață, în cazul în care nu s-ar fi contopit pedepsele. ”Monstrul” din Caracal a primit 25 de ani de închisoare pentru omor calificat, (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela). Acesta a mai fost condamnat și la 10 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 12 ani de închisoare pentru trafic de minori (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

În plus, acesta a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 15 ani de închisoare pentru viol (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela). A primit încă o pedeapsa de 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la încă 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

Instanța a contopit pedepsele stabilite și a aplicat lui Gheorghe Dincă pedeapsa cea mai grea, de 25 de ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare. Pedeapsa va fi redusă în final, iar inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare cu executare.

Gheorghe Dincă trebuie să plătească daune morale

– câte 100.000 euro cu titlu de daune morale către părţile civile Melencu Monica Georgeta şi Anonimizat 4

-10.000 euro către partea civilă Anonimizat 5, – 500.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Măceşanu Tudoriţa

Instanța îl obligă pe inculpatul Dincă Gheorghe la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum total 750.000 lei, din care suma de 744.129,55 lei în timpul urmăririi penale. Gheorghe Dincă este încarcerat în Penitenciarul din Craiova.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini