Redactia.ro
Home » Știri » Gheorghe Mărmureanu rupe tăcerea, după cutremurul din Oltenia. Cât de aproape suntem de un cutremur ca în 1977: „Trebuie să rămânem liniștiți până în…”

Gheorghe Mărmureanu rupe tăcerea, după cutremurul din Oltenia. Cât de aproape suntem de un cutremur ca în 1977: „Trebuie să rămânem liniștiți până în…”

Gheorghe Mărmureanu rupe tăcerea, după cutremurul din Oltenia. Cât de aproape suntem de un cutremur ca în 1977: "Trebuie să rămânem liniștiți până în..."

Gheorghe Mărmureanu este unul dintre cei mai cunoscuți seismologi de la noi din țară, care face previziuni importante și lămuriri în ceea ce privește situația de la noi din țară. După cutremurele din Oltenia de ieri, specialistul a făcut o serie de dezvăluiri importante pentru toți românii, precizând cât de aproape suntem de un dezastru ca în 1977.

Ce ne așteaptă după cutremurele din Oltenia

Cutremurele din Oltenia au provocat mare panică în rândul oamenilor, având în vedere că seismele din Orient au făcut ravagii. Ce s-a întâmplat ieri la noi în țară a ridicat multe semne de întrebare și au început să apară teorii cum că totul are legătură cu ce s-a întâmplat în Turcia și Siria.

În acest context, seismologul Gheorghe Mărmureanu intervine pentru a clarifica lucrurile. Mai exact, directorul onorific al Institutului Național pentru Fizică a Pământului  susține că acestea nu ar fi avut legătură cu evenimentele produse peste hotare. Cât despre cutremurele din Oltenia, au fost unele mici, care nu trebuie să ne panicheze în acest moment.

„Au mai fost cutremure în zona asta, a fost chiar înainte de 4 martie. Nu au cum să influențeze tectonica generală a acelei zone geografice, dacă discutăm de Oltenia și Muntenia. Niciodată nu s-a întâmplat ca asemenea cutremure să influențeze cutremure mai mari. Asta vă spun sigur. Nu e un cutremur mare. Pentru România discutăm despre cutremure puternice la peste 7”, a explicat seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Când ar putea avea loc un cutremur ca în 1977

Toată lumea se întreabă când ar putea avea loc un eventual cutremur mare, ca în 1977, motiv pentru care Gheorghe Mărmureanu a vorbit și despre acst aspect. Celebrul seismolog a precizat că seismul de 5,2 grade produs luni în Oltenia nu va influența activitate din zona Vrancea și nici nu va avea influențe în alte orașe.

Cât despre o tragedie ca în 1977, un cutremur de peste 7 grade, nu se pune problema acum. Cel puțin până în 2040, nu avem motive de îngrijorare. Abia atunci s-ar putea produce un cutremur major – de peste 7 grade.

„Nu ar trebui să existe îngrijorare. Trebuie să rămânem liniștiți până în 2040. Vrancea e zona tectonică importantă pentru România”, a subliniat Gheorghe Mărmureanu, conform B1.Tv.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: