Redactia.ro
Home » Știri » Gigi Becali riscă sancțiuni dure și investigații penale în urma dezvăluirilor sale privind manipularea rezultatului în meciul cu FCU Craiova din Cupa României: „I-am spus echipa dinainte”

Gigi Becali riscă sancțiuni dure și investigații penale în urma dezvăluirilor sale privind manipularea rezultatului în meciul cu FCU Craiova din Cupa României: „I-am spus echipa dinainte”

Gigi Becali se retrage din viața publică și pleacă din România: „Nu o să mă mai găsiți! Plec în peșteri"

Gigi Becali riscă sancțiuni dure și investigații penale în urma dezvăluirilor sale privind manipularea rezultatului în meciul cu FCU Craiova din Cupa României. Iată detaliile!

Gigi Becali riscă sancțiuni dure și investigații penale

Gigi Becali, patronul FCSB, se află în centrul unei furtuni de controverse și amenințări legale după ce a făcut un autodenunț șocant în direct. Acesta a afirmat că a transmis primul 11 al echipei sale lui Adrian Mititelu, finanțatorul FCU Craiova, cu câteva zile înaintea meciului din Cupa României, în care FCSB a fost învinsă cu 0-2. Mai surprinzător, Becali a recunoscut că a făcut echipa intenționat să piardă.

Gigi Becali, autodenunţ în direct

Declarațiile lui Becali au stârnit indignare și au atras atenția nu doar a lumii fotbalistice, ci și a autorităților competente. Autodenunțul finanțatorului FCSB poate avea consecințe serioase, inclusiv sancțiuni dure și cercetări penale, dacă se dovedește că au fost plasate pariuri pe rezultatul meciului.

„Vreți să vă zic ceva? I-am și spus echipa lui Mititelu. I-am spus echipa dinainte: «Uite, bă, asta este echipa». M-a rugat prin Dan Idita (n.r. avocat care reprezintă interesele ambelor cluburi): «Roagă-l pe Gigi, poate-mi spune și mie echipa, poate pot și eu să-l bat». Pe cuvântul meu de onoare. Am zis că o să fac o echipă ca să poată să mă bată și el o dată. Mi-era milă de el. E de 20 de ani în fotbal, a băgat milioane de euro, parcă cel mai mult mi-e milă de Mititelu ăsta. I-am zis lui Dan Idita: «Spune-i că o să fac o echipă ca să mă poată bate și el o dată în 20 de ani». Pe cuvânt. Dan Idita era supărat.

Îți dai seama? Să bagi zeci de milioane, distrugi toată averea ta și să nu-l bați o dată pe Gigi Becali… Atunci am zis «Lasă să aibă și el o satisfacție, suntem în post, să aibă și el o bucurie». Așa că i-am zis echipa cu două zile înainte de meci!”, a afirmat Gigi Becali la Fanatik, după meciul din Cupa României.

În contextul în care Becali a mărturisit că a dezvăluit intenționat echipa adversarului, Departamentul de Integritate din cadrul FRF (Federația Română de Fotbal) este obligat să investigheze acest caz. Regulamentul Disciplinar al FRF stipulează sancțiuni severe pentru astfel de situații, inclusiv suspendarea de la o lună la 12 luni și amenzi cuprinse între 10.000 și 150.000 de lei. Cu toate acestea, istoricul declarațiilor controversate ale lui Gigi Becali ridică întrebări cu privire la aplicarea consecventă a acestor măsuri disciplinare.

De-a lungul timpului, Gigi Becali a fost cunoscut pentru declarațiile sale impulsive și adesea controversate, însă autodenunțul privind manipularea rezultatului unui meci reprezintă o escaladare a comportamentului său. În condițiile în care aceste afirmații afectează integritatea competiției, ele ar putea fi incadrate în categoria gravă a regulamentului, având potențialul de a aduce prejudicii reputaționale echipei și fotbalului românesc în ansamblu.

Autodenunțul lui Becali ar putea fi evaluat în conformitate cu articolul 60.2 bis din Regulamentul Disciplinar, care se referă la Integritatea Meciurilor. Acesta interzice orice acțiune menită să influențeze derularea sau rezultatul unui meci în mod contrar prevederilor statutare ale FRF, cu scopul de a obține un avantaj personal sau în beneficiul unui terț.

În plus, afirmațiile lui Gigi Becali ridică semne de întrebare cu privire la eventualele pariuri plasate pe eșecul echipei sale în meciul cu Craiova. Dacă astfel de informații se confirmă, Finanțatorul FCSB ar putea fi supus unor consecințe legale grave, inclusiv cercetări penale pentru manipularea rezultatelor sportive.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: