Redactia.ro
Home » Sport » Gimnasta Maria Holbură merge la JO! Echipa României stă acasă

Gimnasta Maria Holbură merge la JO! Echipa României stă acasă

Gimnasta Maria Holbură merge la JO de la Tokyo

Gimnasta Maria Holbură merge la JO de la Tokyo. Românca a obținut calificarea la individual-compus. Echipa României a ratat pentru a doua oară consecutiv prezența la Olimpiadă.

Maria Holbură a reușit să termine pe locul 54 concursul de calificare din cadrul Campionatelor Mondiale de la Stuttgart. A luat 50.632 de puncte la proba de individual-compus (sărituri – 13.300, paralele – 12.233, bârnă -12.733 şi sol -12.366). Astfel, a devenit al 49-lea membru al Team Romania pentru competiţia din 2020. Românca este a 13-a calificată la Jocurile Olimpice dintre cele 20 de sportive care şi-au câştigat un loc la Tokyo.

Echipa României, în cădere liberă

Echipa feminină a României a ratat, pentru a doua oară consecutiv, calificarea la Olimpiadă. A terminat competiția de la Stuttgart pe locul 22, din 24. Primele 12 echipe de la mondiale ajung la Tokyo. Calificate mai sunt și echipele din Rusia, China și SUA.

„Nu cred că e o mare surpriză că România nu s-a calificat. Surpriza e faptul că au ratat foarte mult. Şi nu ştiu exact de ce se întâmplă acest lucru. Ceva trebuie schimbat. Este un semnal de alarmă pentru România. Este un drum lung pentru ca gimnastica românească să ajungă unde a fost odată. Am rămas puţin în urmă, anumite lucruri sunt puţin expirate şi trebuie să facem un plan de lungă durată cu un buget frumos care trebuie oferit antrenorilor şi bazelor sportive care nu sunt foarte adaptate la ce este nevoie. Când mergi în alte ţări poţi să observi acest lucru. Apoi este nevoie şi de răbdare”, a declarat Nadia Comăneci, potrivit Agerpres.

România a participat la toate Olimpiadele între 1976 – 2012 și are trei titluri la echipe:
Londra 2004 (Oana Mihaela Ban, Alexandra Georgiana Mariana Eremia, Cătălina Ponor, Monica Roșu, Nicoleta Daniela Sofronie, Silvia Stroescu)
Sydney 2000 (Simona Amânar, Loredana Boboc, Florența Andreea Isărescu, Maria Olaru, Claudia Maria Presacan, Andreea Răducan)
Los Angeles 1984 (Lavinia Agache, Laura Cutina, Cristina Elena Grigoraș, Simona Pauca, Mihaela Stanuleț, Ecaterina Szabo)

Citește și: FCSB – Dinamo 1-1! Meci incredibil pe Arena Națională!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: