Redactia.ro
Home » Știri » Gina Lollobrigida a murit. Simbolul cinematografiei italiene avea 95 de ani

Gina Lollobrigida a murit. Simbolul cinematografiei italiene avea 95 de ani

Gina Lollobrigida a murit. Simbolul cinematografiei italiene avea 95 de ani

Gina Lollobrigida a murit. Simbolul cinematografiei italiene avea 95 de ani. Iată detaliile!

Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani

Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani, anunță publicația italiană fanpage.it. 

Marea vedetă a cinematografiei italiene, s-a născut la Subiaco la 4 iulie 1927, sub numele de Luigia Lollobrigida. Actrița a fost un simbol absolut al cinematografiei italiene. A fost solicitată de-a lungul timpului de cei mai mari regizori: de la Vittorio De Sica la Mario Monicelli, de la Pietro Germi la Mario Soldati. Totodată a jucat și-n filmele regizorilor străini: Burt Lancaster, Humphrey Bogart, John Huston și King Vidor.

Odată cu ea dispare una dintre ultimele vedete ale marelui cinematograf al secolului XX. O carieră plină de premii: șapte premii David di Donatello, un Glob de Aur, două panglici de argint și o stea pe celebrul Hollwyood Walk of Fame.

La ultimele alegeri, ea a candidat pe lista Italia Sovrana Popolare, dar fără a atinge numărul de voturi necesar pentru a fi aleasă în Parlament. În septembrie anul trecut, actrița a avut un accident casnic care a obligat-o să se interneze în spital, ocazie cu care și-a revăzut fiul și nepotul.

Rivalitate cu Sophia Loren

Cariera Ginei Lollobrigida a început cu Miss Italia, în 1947, iar actrița se apropia de succes. Aceasta a găsit o cale de a răzbi definitiv în lumea cinematografiei. A zburat în Statele Unite și a semnat un contract de capăstru cu Howard Hughes în 1950, ceea ce a obligat-o să nu mai joace în niciun fel de producție americană până în 1959.

Cu toate acestea, ea a reușit să lucreze pentru toate producțiile americane care au avut loc în Europa. Consacrarea europeană a venit în 1952 cu „Fanfan la Tulipe” de Christian-Jaque. În 1953 era deja protagonista filmului lui Luigi Comencini, „Bread, Love and Dreams”, însă în 1955 a refuzat să joace în celebrul film al lui Dino Risi „Scandal in Sorrento/„Pane, amore e…”, iar Sophia Loren i-a luat locul, moment în care a început marea rivalitate dintre cele două.

Succes de televiziune cu Pinocchio

Unul dintre marile succese populare a fost, cu siguranță, serialul de televiziune „Aventurile lui Pinocchio”, regizat tot de Luigi Comencini în 1972.Gina Lollobrigida a interpretat rolul zânei turcești care a rămas ani de zile în imaginarul colectiv.

Pentru televiziune, a filmat, de asemenea, cinci episoade din „Falcon Crest” și două episoade din „Love Boat”. În 1988, ea a fost „La romana”, în regia lui Giuseppe Patroni Griffi. În 1996, a jucat în miniseria de televiziune „Una donna in fuga”, scrisă de Enrico Maria Lamanna.

Viața privată a răposatei actrițe Gina Lollobrigida

Gina Lollobrigida a avut o viață amoroasă cel puțin chinuită. În 1949 s-a căsătorit cu Milko Skofic. Din căsnicia de 20 de ani s-a născut fiul ei, Andrea Milko, dar, la vârsta de 91 de ani, actrița recunoaște că s-a căsătorit cu medicul sloven doar pentru a depăși trauma de a fi violată de un fotbalist când avea doar 18 ani.

În 2006, a început o relație toridă cu Javier Rigau, un om de afaceri spaniol în vârstă de 45 de ani. Aventura a început în 2006, dar în 2019, an în care apăruseră deja acuzațiile Ginei Lollobrigida împotriva bărbatului care ar fi obligat-o să se căsătorească cu el sub un pretext fals, Rigău a dezvăluit că se întâlnea cu ea încă din 1976, când avea doar 15 ani.

În 2011, presa catalană a răspândit vestea căsătoriei lor, care avusese loc cu un an înainte. Când actrița a declarat că a fost căsătorită sub un fals pretext, afacerea a ajuns în instanță. Procesul a fost difuzat și de emisiunea „Un giorno in pretura” de pe Rai3. Căsătoria a fost ulterior anulată de Sacra Rota.

Sursa foto: thetimes.co.uk

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: