Redactia.ro
Home » Coronavirus » Grecia deschide granițele pentru Români. Ce măsuri noi se impun.

Grecia deschide granițele pentru Români. Ce măsuri noi se impun.

grecia

Începând din 1 iulie Gercia începe o nouă perioadă de relaxări. Deschide granițele pentru 29 de țări, inclusiv România.

Chiar dacă epidemia nu a trecut complet, Grecia intră din 1 iulie în valul al doilea de relaxări. Permite cursele aeriene pentru zborurile internaționale, iar porturile din Patras și Igoumenista vor primi feriboturi din Italia. Celelalte porturi din Grecia vor fi redeschise pentu navele de croazieră.

Un nou formular pentru vizitarea Greciei

Cei care decid să viziteze țara trebuie să completeze un formular cu 48 de ore înainte, potrivit Mădălinei Măncilă, director agenție de turism.

„Începând cu 1 iulie, Grecia a impus acest chestionar online, această declarație care va fi completată online cu 48 de ore înainte de a ajunge pe teritortiul lor. Această declarație se găsește pe site-ul travel.gov.gr. Toate aceste chestionare vor fi, practic, centralizate de către autoritățile din Grecia iar în urma completării acestui formular, parctic, se va emite un cod de bare care va repezenta dovada faptului că ai completat acest chestionar. În funcție de numărul de turiști care vor trece pe la graniță, grecii vor ști și care va fi capacitatea de testare la fiecare punct de frontieră”.

Ce date vor fi trecute în chestionar

Chestionarul conține date personale, țara de origine sau ţările traversate în ultimele 15 zile, dar și locul unde vor fi cazați. Completarea chestionarului va fi obligatorie până la data de 31 august. Pe baza datelor furnizate fiecare persoană va primi un cod unic QR care poate fi verifiat pe telefon sau imprimat.

Graţie acestei noi proceduri „vom aveam şanse mari de a putea depista majoritatea cazurilor importate”, a declarat Dimitris Paraskevis, membru al comitetului de experţi înfiinţat la Ministerul Sănătăţii din Grecia, agerpres.ro.

Grecia are 3376 de cazuri în total, 191 de decese și 1374 de persoane recuperate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: